Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ФК "Говерла" є фігурантом гучного скандалу: колишній клуб підозрюють у договірних матчах

ФК "Говерла" є фігурантом гучного скандалу: колишній клуб підозрюють у договірних матчах

ФК "Говерла" є фігурантом гучного скандалу: колишній клуб підозрюють у договірних матчах

У вівторок правоохоронці в рамках справи про договірні матчі провели масштабну спецоперацію з обшуками і затриманнями. Під приціл потрапили одразу 35 з 52 клубів 4 українських ліг. А це, на секундочку, 67%, тобто дві третини всіх професійних клубів.

ВІДЕО ДНЯ

За даними МВС, "футбольний бізнес" приносив організаторам замовних матчів шалені прибутки. У грі на тоталізаторі зловмисники заробляли до 5 мільйонів доларів США на рік.

У справі проведено більше 40 обшуків, задокументовано, як мінімум, 57 епізодів злочинів, до яких причетні більше 328 осіб.

Реклама

За інформацією слідства, мова йде про 5 злочинних організованих груп.

У списку з 35 клубів, які потрапили під приціл правоохоронців: ФК "Волинь" м. Луцьк, FC GELIOS, ФК "Суми", ФК "Балкани", ФК "Миколаїв", МФК "Кремінь", ФК "Десна", ФК "Жемчужина", ФК "ФК Нива", ФК "Інгулець", ФК "Говерла", ФК "Олександрія", ФК "Таврія", ФК "Луганськ", ФК "Ворскла", ФК "Колос", ФК "Черкаський Дніпро", ФК "Донецьк Олімпік", ФК "Poltava", ФК "Оболонь", ФК "Зірка" (Кропивницький), ФК "Буковина", ФК "Енергія" (Нова Каховка), ФК "Нафтовик-Укрнафта" (Охтирка), ФК "Прикарпаття", ФК "Нікополь", ФК "Реал Фарма" (Овідіополь), ФК "Кристал Херсон", ФК "Арсенал", ФК "Гірник Спорт" (Горішні плавні), ФК "Петриківка" та інші.

Реклама

Серед них п’ять клубів Прем’єр-ліги – донецький "Олімпік", "Олександрія", кропивницька "Зірка", полтавська "Ворскла" і луганська "Зоря" .

Примітно, що зовсім нещодавно двоє останніх розігрували між собою бронзові нагороди чемпіонату України, і мають представляти нашу країну наступного сезону в Лізі Європи.

Конкретних прізвищ фігурантів МВС не називає, але за інформацією профільних спортивних видань, яку підтверджують джерела "Української правди" у правоохоронних органах, у список підозрюваних потрапили екс-головний тренер "Маріуполя" Олександр Севідов, тренер ПФК "Миколаїв" Руслан Забранський, арбітри Євгеній Арановський, Віктор Арановський, Олександр Павлюк і Олександр Сахно, а також півзахисник "Балкан" Олександр Райчев. 

Реклама

Серед даних персонажів найбільш цікаві судді – брати Арановські та Севідов. За Севідовим можна прослідкувати довгий шлейф його "роботи із арбітрами". Кілька років тому матч "Іллічівець" – "Гірник" розслідували на предмет договірного, але до визначення організатора справа не надійшла.

На брифінгу правоохоронці про затриманих не говорили. Але згодом стає відомо, що першим затриманим став арбітр першої ліги Олександр Солов`ян. І дуже схоже, що це лише перша "ластівка".

Якщо правоохоронці й справді зможуть надати докази договірності матчів, і все озвучене отримає підтвердження в суді, то справа може стати однією з найгучніших у футбольному світі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно