Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В одному із сіл Мукачівського району розгорівся справжній екологічний скандал (ФОТО)

В одному із сіл Мукачівського району розгорівся справжній екологічний скандал (ФОТО)

В одному із сіл Мукачівського району розгорівся справжній екологічний скандал (ФОТО)
Власники та керівники місцевих фермерських господарств, що знаходиться на території села Чопівці, довели підприємства до межі екологічної катастрофи. Як повідомили місцеві жителі, котрі побажали...

Власники та керівники місцевих фермерських господарств, що знаходиться на території села Чопівці, довели підприємства до межі екологічної катастрофи.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили місцеві жителі, котрі побажали залишитись неназваними, небезпечні процеси у Чопівцях почалися ще кілька років тому. Справа в тому, що власники двох свиноферм, що працюють на території маленького села, не дотримувалися санітарних та виробничих норм і, як наслідок, привели господарства до межі краху, а село – до потенційної екологічної катастрофи. Так, у травні-червні минулого року місцеві жителі стали свідками мору свиней. Тоді на фермі з невідомих причин масово гинули тварини. І їх, замість того щоб спалити чи утилізувати якимось іншим чином, просто викидали у неглибокі вигрібні ями, злегка покривши ґрунтом (в якості доказу наші інформатори представили нам кілька фотографій, зроблених на мобільні телефони).

В одному із сіл Мукачівського району розгорівся справжній екологічний скандал (ФОТО) – 01
Реклама

Халатність та непрофесіоналізм привели до того, що, як стверджують свідки, місцеві собаки почали розтягувати мертвечину по всьому селу, розносячи разом з нею невідомі інфекції та трупний сморід. Тим не менш, люди, боячись розправи власників ферм (та потерпаючи від постійних прямих погроз), мовчки спостерігали за всіма подіями і врешті цей факт відійшов у минуле.

Однак днями село підняла на ноги вже інша небезпека. Набагато серйозніша, ніж напівзгнилі трупи свиней на вулицях. Мова про вигрібну яму, площею майже 4 гектари, переповнену фекаліями.

Реклама
В одному із сіл Мукачівського району розгорівся справжній екологічний скандал (ФОТО) – 02

Цей відстійник, який за всіма правилами мав би очищуватися кожні три місяці, вже давно перестав справлятися із тією кількістю гною, який туди зливають. Відповідно, дамба, що оточує імпровізоване озеро з відходами, почала тріщати по швам. У трьох місцях люди уже знайшли витік фекалій, які із відстійника потрапляють у невеличкий місцевий потічок Пулуй, а звідти – напряму до річки Латориці.

А ось як нині виглядає цей потічок.

Реклама
В одному із сіл Мукачівського району розгорівся справжній екологічний скандал (ФОТО) – 03

За словами чопівчан, якщо погода зміниться і підуть дощі, дамбу може прорвати і село опиниться у полоні фекалій. До речі, недалеко від цього відстійника (буквально на відстані кількох сотень метрів) знаходиться дитячий садок та початкова школа, у якій навчаються діти від першого до четвертого класів. До невимовного щоденного смороду вони вже звикли. Однак півметровий шар фекалій, який може вкрити Чопівці після прориву дамби, стане дещо серйознішим випробуванням для селян.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно