Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У населених пунктах Мукачівщини підраховують збитки, нанесені негодою

У населених пунктах Мукачівщини підраховують збитки, нанесені негодою

У населених пунктах Мукачівщини підраховують збитки, нанесені негодою

Негода, що днями вирувала на Закарпатті, не оминула й Мукачівщину. Найбільше від сильної зливи постраждали дороги зі щебеневим покриттям у сільських населених пунктах. Надмірна кількість опадів перетворила дороги на річки, вода просто вимила верхній шар щебеню,винесла дрібнішу фракцію каменю на узбіччя, утворивши глибокі вимоїни.

ВІДЕО ДНЯ

Також шквальним вітром, градом було пошкоджено кілька об’єктів бюджетної сфери. Зокрема, це ДНЗ,школи, клуби, покрівлі яких не вціліли після дощу з градом, – повідомляє прес-служба Мукачівської РДА.

Збитки невідкладно зафіксували спеціальні комісії, створені при органах місцевого самоврядування ( селищних та сільських радах). Відтак, Акти обстеження передано до Мукачівської РДА, яка, в свою чергу, також створила робочу групу, що оглянула об’єкти, вказані у зверненнях сільських рад.

Реклама

Відтак, комісія у складі: провідного інженера відділу технічного контролю Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Олександра Шебели, начальника сектору з питань цивільного захисту Василя Головчанського, головного спеціаліста відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури Василя Кунака та за участю голів сільрад, інших представників органів місцевого самоврядування, керівників бюджетних закладів, працювала кілька днів та обстежила такі об’єкти:

С. Лалово, ДНЗ (пошкоджено покрівлю, затоплено приміщення, вийшла з ладу електропроводка), Станово ( питання берегоукріплення, розмило берег річки, загроза підтопленню ДНЗ), Горонда ДНЗ (пошкоджено покрівлю), Дубино (пошкоджено дорогу зі щебеневим покриттям, пошкоджено покрівлю клуб та бібліотеки, затоплено приміщення), Копинівці, Микулівці, Ростовятиця, Щасливе, Ільківці (пошкоджено дорогу зі щебеневим покриттям, утворилися глибокі вимоїни), Пузняківці (пошкоджено покрівлю клубу, затоплено приміщення), та інші.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті негода пошкодила понад 800 будинків

«Природа вносить свої корективи у життя населених пунктів району, - коментує голова мукачівської РДА Сергій Гайдай, - найбільше від потужної зливи постраждали сільські дороги зі щебеневим покриттям. Автошляхи, які в основному є єдиним шляхом сполучення для села, стали небезпечними для учасників дорожнього руху. Комісія при Мукачівській РДА обстежила всі об’єкти, визначені у зверненнях сільрад, питання розглянуть на комісії з ТЕБ та НС, будуть прийняті відповідні рішення, аби допомогти селам ліквідувати наслідки негоди».

Відтак, документи по цих об’єктах будуть передані до Закарпатської ОДА для прийняття подальших рішень щодо ліквідації наслідків стихійного лиха.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно