Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Про відновлення автошляхів області та зусилля закарпатських нардепів говорили в ефірі каналу «112»

Про відновлення автошляхів області та зусилля закарпатських нардепів говорили в ефірі каналу «112»

Олександр Кава, колишній заступник Міністра інфраструктури України, експерт у сфері транспорту, в ефірі програми «Голос народу», каналу 112 розповів про те, в якому стані українські дороги та коли очікувати на завершення капітальних ремонтів доріг.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, експерт розповів: з 1 січня 2018 року проведена децентралізація управління дорожнім фондом,  46 тис. 985 км. основних доріг залишились у віданні Укравтодору, 123 тис. км доріг передали на баланс обласних адміністрацій. Переважна частина українських доріг вкрай потребує ремонту, адже терміни їх експлуатації минули вже 20-30 років тому. Експерт назвав і цифри:  в Україні на ремонт та утримання доріг, а це – 170 тис. км. автошляхів, цього року з державного бюджету виділено 44 мільярда гривень.

Для порівняння у Польщі, де мережа доріг становить 19 тис. км. – виділена сума в еквіваленті 160 мільярдів гривень. До цього часу, каже Олександр Кава, дороги в Україні тільки експлуатували, термін  використання окремих минув уже 20-30 років тому. Для того, аби відновити автомобільну мережу, в Україні на рік потрібно ремонтувати від 10 до 12 тис. км. доріг щороку капітальним та середнім ремонтом. В цьому році, за умови додаткового співфінансування обласними адміністраціями та хорошій роботі митного експерименту вдасться відремонтувати близько 4 тисяч кілометрів доріг.

Реклама

Щодо Закарпаття, то в області наразі активно тривають ремонтні роботи на дорозі в напрямку від  Мукачева до Чопа, що на 22 км. скоротить відстань до прикордонного міста, активно ремонтують дорогу Н 09, від Мукачева до Хуста, Солотвина і Рахова. Наразі завершується проектування дороги від Мукачева до українсько-угорського кордону поблизу с. Дийда Берегівського району, яка сполучатиметься з угорським автобаном М 3.

Минулого року була побудована дорога до Великої Палладі, де вже цього року буде відкритий новий КПП на кордоні з Угорщиною. Проводяться масштабні ремонтні роботи по дорозі в напрямку КПП «Вилок». Для того, аби капітальне відновлення доріг в області здійснювалося, багато зусиль докладають народні депутати від Закарпаття – Валерій Лунченко, Василь Петьовка та Роберт Горват, заявив у ефірі каналу «112» Олександр Кава.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно