Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж святкує 100-річчя

Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж святкує 100-річчя

Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж святкує 100-річчя
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у залі Мукачівського драматичного театру відбулась грандіозна подія – святкування 100-річчя від моменту заснування Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Один з найдавніших і найповажніших навчальних закладів Закарпаття, що веде свою історію від 1918 року – заснування першої в Мукачеві торгової школи, й сьогодні гідно плекає та примножує славні традиції кооперативної торговельно-економічної освіти, дає путівку в життя поколінням молоді, зорієнтованої на практичну діяльність у низці вкрай важливих сфер життя.

Найперше з вітальними словами до студентів-випускників та викладачів коледжу звернувся очільник Мукачева Андрій Балога. Він побажав молоді щасливого майбутнього, а викладацькому складу здоров’я для виховання молодого покоління.

Реклама

Далі, по черзі, зі 100-річчям коледжу вітали численні гості свята, колишні випускники МКТЕК та їх представники.

Звернувся до присутніх і доктор історичних наук, професор кафедри туристичної інфраструктури та сервісу факультету туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського національного університету, заслужений працівник освіти України, шеф-редактор інформаційного холдингу «Панорама Медіа Група» Василь Гарагонич. У своєму виступі він побажав випускникам продовжувати навчання, розвиватися і самовдосконалюватися. Принагідно запросив продовжити здобувати освіту в Ужгородський національний університет.

Реклама

Також Василь Васильович вручив директору МКТЕК Богдану Івановичу Кабаці сертифікат на інформаційні послуги та запевнив, що науково-педагогічна діяльність коледжу, як і раніше, буде висвітлюватись в інтернет-виданні «PMG.ua» та на шпальтах закарпатської обласної газети «Панорама».

Довідково. Нині Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж – вищий навчальний заклад І рівня акредитації здійснює підготовку за договірними зобов’язаннями висококваліфікованих фахівців для організацій і підприємств системи споживчої кооперації, інших галузей економічної діяльності державного і недержавного секторів економіки. Засновником коледжу є Закарпатська облспоживспілка.

Історичний шлях становлення та розвитку навчального закладу:

Реклама

1918 рік – засновано в м. Мукачеві вищу торговельну школу;

1920 рік – школу перейменовано в торговельну академію;

1925 рік – злиття Мукачівської та Ужгородської академій та створення – Мукачівської державної торговельної академії з ініціативи мера міста Яноша Недеції. Директором було призначено видатного педагога і громадського діяча Закарпаття Августина Штефана;

1945 рік – у Мукачеві створено кооперативний технікум з плановим, бухгалтерським та товарознавчим відділенням. В 1946 році відбувся перший випуск спеціалістів – 24 товарознавців і 36 бухгалтерів;

1956 рік – відкриття заочного відділення технікуму;

1998 рік – кооперативний технікум перейменовано на Мукачівський кооперативний фінансово-комерційний технікум;

2009 рік – технікум перейменовано на Мукачівський кооперативний торговельно-економічний коледж.

Реклама

За роки діяльності навчальний заклад підготував близько 20 тисяч спеціалістів. Багато з них стали вмілими керівниками організацій і підприємств споживчої кооперації, комерційних та бізнесових структур. Випускники коледжу поповнили плеяду науковців-професорів та доцентів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно