Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чотири пляжі у Мукачеві небезпечні для здоров’я

Погода цього літа дивує – від злив до спеки. Тим не менше, літо вже розпочалося, а відповідно – і купальний сезон. Офіційного пляжу у Мукачеві немає, хоча створити його влада обіцяла вже давно.

ВІДЕО ДНЯ

Питання офіційного пляжу у місті Мукачеві болюче для багатьох містян. Створення достойного місця для відпочинку вже неодноразово обговорювали у Мукачівській міській раді. Ще у лютому була подана пропозиція щодо відновлення міського пляжу. До питання відпочинкової зони повернулися знову у березні. 

І от нарешті наприкінці червня на міському пляжі з’явилися натяки на його оновлення. Та поруч із тим з’являється нова проблема, яка стосується не тільки відпочинку, але й здоров’я мукачівців. Через забруднену воду чимало містян вже давно відмовились від відпочинку на Латориці. Підозри людей небезпідставні, підтвердили у Міністерстві охорони здоров’я України. Вода кишить лактопозитивними кишковими паличками.

Реклама
Читайте також:
Сезон купання: які хвороби загрожують українцям

На Закарпатті небезпечними вважають 6 пляжів. Два на річці Уж – у с. Ворочеве Перечинського району, місце для купання "Дичка", і в Перечині – місце для купання "Залив". Та найбільше небезпечних пляжів на річці Латориці у Мукачеві: на вул. Окружній, вул. Валенберга, поблизу парку Перемоги та в район монастиря. Рівень лактопозитивних кишкових паличок у цих районах перевищує норму у 5-6 разів.

Реклама

Серед імовірних наслідків купання у такій воді можуть бути кишково-шлункові розлади, діарея, гастроентерит, а в окремих випадках, особливо у дітей – менінгіт. Ця хвороба дуже небезпечна. Більше – у сюжеті "М-студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно