Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Скоїв ДТП п’яним – в’язниця від 8 до 10 років. Депутати підтримали жорсткі норми

Скоїв ДТП п’яним – в’язниця від 8 до 10 років. Депутати підтримали жорсткі норми

Скоїв ДТП п’яним – в’язниця від 8 до 10 років. Депутати підтримали жорсткі норми

Що зміниться для водіїв, якщо законопроект №7064 буде прийнятий в цілому, та стане законом? Для законослухняних – стане більш безпечно на дорогах. А от для потенційних порушників, які вживаючи алкоголь чи подібні за дією препарати сідають за кермо – з’являться всі шанси відправитись за ґрати. Причому, на доволі серйозний термін – від 8 до 10 років, та бути позбавленим водійських прав на 10 років. Така відповідальність наставатиме у випадках, якщо водій, будучи п’яним, створив ДТП внаслідок якої є постраждалі з важкими тілесними ушкодженнями, загиблий, або кілька загиблих.

ВІДЕО ДНЯ

Також, якщо водій, позбавлений «прав» раніше за рішенням суду, керував автомобілем у стані алкогольного або подібного сп’яніння, і скоїв ДТП, при якому виникли наслідки, перераховані в попередньому абзаці – йому загрожує позбавлення волі строком на 5 років, і довічне позбавлення водійських прав.

Читайте також:
П’яний водій втікав від поліцейських, а після обклав їх трьохповерховим матом
Реклама

На голосуванні (4.06.2018) у першому читанні документ отримав 240 голосів «за» та лише один «проти». Отже, імовірно, цей проект невдовзі буде підтриманий і в другому читанні, тобто в цілому, та стане законом. Під час обговорення документа від нардепів звучали пропозиції уточнити міри відповідальності (прибрати термін позбавлення волі «від» і «до», а залишити тільки конкретні значення) та узгодити деякі юридичні «неув’язки». Окремо слід згадати про пропозицію додати у текст законопроекту до другого читання розділ про обов’язкову медичну реабілітацію водіїв, які були затримані за керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, за принципами, які діють у країнах із значно нижчим рівнем кількості жертв ДТП.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно