Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У ЗОШ №14 міста Мукачева виявили факти захворювання школярів гепатитом А

У ЗОШ №14 міста Мукачева виявили факти захворювання школярів гепатитом А

У ЗОШ №14 міста Мукачева виявили факти захворювання школярів гепатитом А
Вчора, 17 жовтня 2013 року, за фактом захворювання гепатитом «А» в ромської школі № 14 провела перевірку комісія, до якої увійшли : фахівці з СЕС (санепідемстанції), дитячий лікар, заступник...

Вчора, 17 жовтня 2013 року, за фактом захворювання гепатитом «А» в ромської школі № 14 провела перевірку комісія, до якої увійшли : фахівці з СЕС (санепідемстанції), дитячий лікар, заступник директора школи Йовнаш А.А., староста ромського поселення Балог Олександр, представники Благодійного фонду «Розвиток», дитячий терапевт. У ході перевірки були проінспектовані їдальня, в якій обідають діти, приміщення класів, вбиральні, ігрові майданчики. Були виявлені зламані крани в туалеті, і як наслідок, неможливість доступу до води.

ВІДЕО ДНЯ

Єдине джерело води - тільки у дворі школи, що неприпустимо для навчального закладу, де навчається така кількість дітей. «Діти не миють руки в туалеті і перед відвідуванням їдальні. Необхідно вжити термінових заходів, поки не виникла епідемія» , - прокоментувала Рената Балог , юрист фонду «Розвиток» .

За офіційними даними, на сьогоднішній день виявлено вже 8 дітей, хворих на гепатит А. За словами вчителів школи (неофіційні дані) таких випадків вже 14 . Не виключено, що будуть проведені карантинні заходи.

Реклама

Через спалахнула хвороби ми вкрай рекомендуємо батькам дітей, а так само жителям м. Мукачево, в першу чергу, дотримуватися правил особистої гігієни.

Довідка : Гепатит «А» - це інфекційне захворювання печінки, викликане вірусом. Інфекція, зумовлена ​​вірусом гепатиту «А», може розвинутися у будь-якої людини. Можливі епідемічні спалахи захворювання. Вірус гепатиту «А» передається водним та харчовим шляхом. Більшість випадків гепатиту «А» має типові симптоми, призводить до одужання і не вимагає спеціального лікування. Для профілактики вірусного гепатиту «А» створені вакцини.Благодійний фонд "Розвиток"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно