Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачево прибули ікони з мощами 10-ти святих цілителів

У Мукачево прибули ікони з мощами 10-ти святих цілителів
ВІДЕО ДНЯ

З 31 липня по 3 серпня в рамках Всеукраїнської Хресної ходи, яка проводиться з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України в Мукачівській єпархії перебувають мощі 10-ти святих цілителів.

У числі мощей святих угодників Божих є нетлінні частиці святого великомученика і цілителя Пантелеймона, священномученика Антіпа Пергамського, святителя Луки (Войно-Ясенецького) Кримського, святих безсрібників Косьми та Даміана, преподобного Агапіта Печерського, преподобних Даміана та Іпатія Печерських, преподобного Арсенія Каппадокійського та священномученика Іраклідія Кіпрського.

Реклама

Вчора, 31 липня, святині перебували в Мукачівському Психоневрологічному диспансері, – розповіли в Мукачівській єпархії УПЦ. О 15 годині святині молитовно зустріли в Мукачівському Психоневрологічному інтернаті № 1.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора духовенство Мукачева на чолі з секретарем Єпархіального управління протоієреєм Віктором Місо відслужило водосвятний молебень в Свято-Вознесенському храмі, що діє на території медичної установи.

Реклама
Читайте також:
На Закарпаття привезли унікальну ікону

Відтак пацієнти та увесь медперсонал змогли вклонитися іконам з мощами святих угодників, просячи собі милості Господньої в лікуванні недуг. Важкохворі, прикуті до ліжка, теж змогли дотулитися до святинь –  священики обійшли всі палати, бажаючи кожному одужання.

У Мукачево прибули ікони з мощами 10-ти святих цілителів – 04
Реклама

Сьогодні, 1 серпня, ікони будуть у Мукачівській ЦРЛ. А вже завтра, 2 серпня, святині перебуватимуть в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївська».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно