Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати просять для гірських районів Закарпаття шкільні автобуси підвищеної прохідності

Депутати просять для гірських районів Закарпаття шкільні автобуси підвищеної прохідності

На першому пленарному засіданні 12 сесії облради ухвалено рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо виділення додаткових коштів для придбання шкільних автобусів  для загальноосвітніх шкіл, розташованих  у гірській місцевості», яке скеровано  до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України.  

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про  виділення додаткових коштів для придбання шкільних автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих у гірській місцевості, та передбачення можливості випуску автобусів підвищеної прохідності для зазначених навчальних закладів, – повідомляє прес-служба облради.

У Зверненні сказано: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємося з приводу виділення додаткових коштів для придбання шкільних автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл, розташованих  у гірській місцевості.

Реклама

У Закарпатській області нараховується 215 населених пунктів, яким відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів України» надано відповідний статус. У цих населених пунктах функціонують 194 загальноосвітні школи. Специфіка області є такою, що дуже часто учні змушені добиратися до навчальних  закладів важкодоступними шляхами, де дорога знаходиться у край жахливому стані або взагалі відсутня.

Однією із головних причин повільного розвитку гірських населених пунктів є неналежна дорожня інфраструктура.

Реклама

Реформування освітньої галузі, уведення в дію Закону України «Про освіту», у частині надання якісних освітніх послуг, вимагає від держави створення належних умов навчання для кожної дитини незалежно від місця проживання».

 То ж депутатський корпус Закарпатської області висловлює занепокоєння з приводу безпечного  проїзду учнів до закладів освіти у гірській місцевості та переконливо просить передбачити на державному рівні можливість випуску автобусів підвищеної прохідності для загальноосвітніх шкіл,  розташованих у гірській місцевості, з метою запобігання аварійним ситуаціям та безперешкодному доступу дітей до освітніх закладів у гірських населених пунктах.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно