Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Роботи архітектора, який спроектував будівлю кінотеатру "Перемога" та Будинку офіцерів, показують у Мукачівській картинній галереї (ФОТО)

Роботи архітектора, який спроектував будівлю кінотеатру "Перемога" та Будинку офіцерів, показують у Мукачівській картинній галереї (ФОТО)

Роботи архітектора, який спроектував будівлю кінотеатру "Перемога" та Будинку офіцерів, показують у Мукачівській картинній галереї (ФОТО)
З 2 по 22 серпня в мукачівській картинній галереї триватиме виставка присвячена творчій спадщині видатного архітектора міжвоєнної доби Чехословаччини Людвіга Оелшлегера. Глядачам представлено...
ВІДЕО ДНЯ

З 2 по 22 серпня в мукачівській картинній галереї триватиме виставка присвячена творчій спадщині видатного архітектора міжвоєнної доби Чехословаччини Людвіга Оелшлегера.

Глядачам представлено 56 авторських робіт, на яких зображуються спроектовані будівлі Оелшлегера та 8 макетів деяких із них. Виставка відбувається за підтримки Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді, Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, Мукачівської міської ради та Закарпатської організації Національної Спілки Художників України.

Реклама

До споруд спроектованих Оелшлегером у Мукачеві належить кінотеатр «Перемога», Будинок офіцерів та Торгова академія з інтернатом.

Довідка.

Реклама

Архітектор Людвіг Оелшлегер народився 5 березня 1896 в місті Кашшаї (Кошице, Словаччина) у євангельській сім'ї.

В 1921 р. закінчив Угорський королівський університет. Отримавши вищу освіту, молодий архітектор два роки навчався в Німеччині в проектних організаціях Берліна, Мюнхена і Штутгарта, а потім рік працював у будапештському проектному ательє. Великим успіхом під час роботи в цьому ательє стала перемога Оелшлегера в архітектурному конкурсі на проект Торговельної академії з інтернатом у Мукачеві.

Він отримував замовлення на проектування громадських будівель не тільки в Словаччині, а й на Підкарпатській Русі. Архітектор співпрацював з досвідченим Кошицьким будівельним інженером Гуго Кабошем і будівельною фірмою з Пряшева "Брати Барань".

Реклама

На Закарпатті він спланував будівлі військового управління, школи імені президента Чехословацької Республіки Т. Г. Масарика, будівлі центральної пошти, державної жіночої та циганської шкіл, аеродрому, кінотеатрів і книжкових магазинів, народного дому «Просвіта», Руського народного дому, Дому Духновича, Громадського будинку для поліції у Виноградові тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно