Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Виконавчий комітет Мукачівської міської ради просить депутатів заборонити поліетиленові пакети

Виконавчий комітет Мукачівської міської ради просить депутатів заборонити поліетиленові пакети

Вчора, 14 серпня 2018 року, на засіданні виконавчого комітету Мукачівської міської ради було одноголосно прийнято рішення «Про звернення виконавчого комітету Мукачівської міської ради до Верховної Ради України». Приводом до цього стала вкрай складна ситуація з використання та утилізації пакетів одноразового використання, що потребує термінового вирішення.

ВІДЕО ДНЯ

Враховуючи важливість вирішення питання щодо заборони на законодавчому рівні використання поліетиленових пакетів в магазинах та точках продажу товарів, виконавчий комітет Мукачівської міської ради схвалив текст звернення до Верховної Ради України щодо вирішення питання заборони на законодавчому рівні використання поліетиленових пакетів в закладах торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування та точках продажу товарів, інформує відділ інформаційного забезпечення виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

У Зверненні зокрема йдеться: “Україна разом з іншими країнами повинна здійснити рішучі кроки, спрямовані на вирішення проблеми засилля поліетилену, що є однією з складових загального забруднення нашого регіону та планети взагалі. Вирішення даного питання давно назріло і викликає велику тривогу з боку широких кіл громадськості.

Реклама

Враховуючи те, що законодавством України не передбачено право органів місцевого самоврядування встановлювати заборону обігу товарів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці та встановлювати відповідальність за такі порушення, виконавчий комітет Мукачівської міської ради звертається до Верховної Ради України з проханням вирішити питання заборони використання поліетиленових пакетів на законодавчому рівні”.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно