Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Смертельна гра дійшла до Закарпаття: нові подробиці

Нещодавно у мережі з’явилась моторошна розвага, що провокує самогубство дітей зі слабкою психікою, на кшталт суїцидальної гри "Синій кит". У світі про "МоМо" заговорили в середині липня, а тепер про неї дізналися і в Україні. Зокрема, й на Закарпатті. Як виявилося, неповнолітні закарпатці вже не разчули про цю смертельну гру.

ВІДЕО ДНЯ

"Момо": що це таке?

Жіночка з виряченими очима, величезним ротом та курячими лапами неочікувано з’являється у списку ваших контактів у месенджері WhatsApp. Усі спроби видалити її, як правило, марні. Контакт з моторошною аватаркою з’являється знову і знову. Далі починає писати, що все про вас знає і що ви помрете через кілька днів. А також легко переходить на мову співбесідника і спілкується простими фразами.

Реклама
Смертельна гра дійшла до Закарпаття: нові подробиці – 01

Потім погрожує, надсилає файли із сценами насилля, детальну інформацію про вас і дає вказівки до самознищення. Інколи ця жіночка телефонує, і лякає вас плачем, який переходить в істеричний сміх.

Реклама

За словами віце-президента Української асоціації психоаналізу Володимира Мамко, "Момо" – не що інше, як прототип матері.

Читайте також:
Бережіть дітей: нова моторошна розвага дійшла до Закарпаття

"Ця гра розрахована на певну категорію дітей, які залежні від думки інших. Вони хочуть відповідати чиїмось очікуванням, бути улюбленцями батьків. І якщо вони чують загрозу, що буде погано їхнім близьким, мамі, наприклад, то вони готові виконати всі вимоги", – зазначив Мамко.

Реклама

Як "Момо" отримує детальну інформацію про "жертв"?

Вочевидь, це не демониця, а звичайнісінький бот. Все просто. Доки ви переглядаєте надіслане "куратором" відео, програма зчитує персональні дані з смартфону. Підліток бачить неоприлюднені в мережі свої фото, відео, адреси й телефони, не відразу розуміє, що все це – з його ж телефону, тому лякається і починає вірити у справжню "демоницю" мережі.

Якщо в дитини серед цих даних є щось "гаряченьке", що вона хотіла б приховати, її можна шантажувати. А там і до спроб самовбивста недалеко…

Як уберегтися?

Спробувати захистити смартфони своїх дітей від шкідливих впливів за допомогою спеціальних програм, або ж геть видалити меседжер WhatsApp. А краще – проводити більше часу зі своїми чадами, а не віддавати їх на поталу мережам.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно