Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • ФК "Минай" здобув ключову перемогу у Кубку України проти "Прикарпаття"

ФК "Минай" здобув ключову перемогу у Кубку України проти "Прикарпаття"

ФК "Минай" здобув ключову перемогу у Кубку України проти "Прикарпаття"

Ще одне історичне досягнення «Минаю». Ще одна блискуча гра. І ще одна перемога з рахунком 3:1. «Минай» у своєму дебютному Кубку України проходить вже у третій етап турніру.

ВІДЕО ДНЯ

Звісно, цю перемогу чекали і на неї сподівалися, але суперник був доволі серйозний. Івано-франківське «Прикарпаття» - команда першої ліги. І хоч старт сезону у неї не видався, але всього 4 пропущених голи у 5 матчах та минулорічне «призове» місце у Другій Лізі говорить про хороший захист та зіграність цієї команди, – зазначає інформаційний департамент ФК "Минай".

Але «минайці» продемонстрували фантастичний футбол. І заслужено перемогли.

Реклама

Ігор Харьковщенко на післяматчевій прес-конференції зізнався – його гравці просто виконали те, що їх просили.

Хоч матч для закарпатців починався не весело. Вже на 7-ій хвилині капітан Олег Допілка опинився на газоні і більше не підводився. Олег, який попередній матч пропускав через травму і тільки відновився, знову її отримав. Довелося випускати Владислава Образцова. До слова, він каші не зіпсував і вдало увійшов у гру.

Реклама

«Прикарпаття» матч розпочали більш оптимістично для себе. Вони високо пресингували суперника та володіли мячем, який в центрі поля просто не тримався. Гості з Івано-Франківська робили ставку на швидкий гол, але «минайці» стартовий натиск стримали.

І потрохи, не поспішаючи прибрали мяча до себе. І «Минай» повів себе як досвідчений боксер,: спочатку вивчав суперника, потім перевірив парочкою ударів і…відправив у нокаут. Інакше події з 19 до 22-ої хвилини просто не назвеш.

Спочатку Гавриленко отримує мяча в центрі поля і починає комбінацію, у якій беруть участь Гегедош-Нурієв-Кобін. Останній в дотик робить блискучу передачу в штрафну Роберту і той «черпачком» перекидає голкіперу гостей Новака – 1:0.

Реклама

За дві хвилини чергове перехоплення в центрі поля. Тепер Нурієв розпочинає, Пиняшко продовжує, Кополовець запускає Гегедоша в штрафну – і він повторив цей трюк: 2:0. «Знаючи швидкісні якості Гегедоша, ми просили його це використати. Він вміло відкривався», - зізнався І. Харьковщенко після матчу.

На жаль, футбол не бокс, тому цей бій не перемогти одним ударом. І «Минай», між іншим, міг наносити ще й ще. Найвірогідніший шанс мав Василь Кобін, який впритул розстрілював головою простріл з флангу, але голкіпер Андрій Новак продемонстрував неймовірний сейв.

Натомість «Прикарпаття» трохи отямилося . І почали атакувати у відповідь. Добре знайомий закарпатцям за виступами у «Говерлі» Худобяк-«Халк» підкараулив помилку захисників та пробивав, виходив сам-на-сам, але Сидоренко врятував команду. А ось у наступній атаці у нього вже шансів не було. Худобяк в центрі виграв свою верхову дуель і скинув під удар Василю Цюцюрі – 2:1.

Проте цей епізод не засмутив закарпатських вболівальників. Адже за хвилину паритет голів відновився. З кутового Кобін подав, Ощипко удар головою підправив і одним дотиком Гавриленко переправив мяч у ворота - 3:1.

Зрозуміло, що у другому таймі всі чекали перебудови «Прикарпаття» - все-таки івано-франківці не за цим результатом сюди їхали. Але і в наступній 45-хвилинці «Минай» повністю переграв суперника. Зокрема, і тактично.

Підопічні Ігоря Харьковщенка абсолютно виграли центр поля, а ще вигравали більшість верхових дуелей. І це у високого то «Прикарпаття». «Чому ми програли повітря? Не знаю. Просто не знаю…», - ніяковів на післяматчевій прес-конференції головний наставник івано-франківської команди Володимир Ковалюк.

А якщо і допускали «минайці» гостей до штрафної, то відразу після підбору кидалися агресивно у контратаки. І створили стільки моментів, що ще й на недільну гру з «Вересом» б вистачило.

Реклама

Хороші моменти мали Кополовець, Кобін, Нурієв, Пиняшко, Гегедош. Але м’яч просто не йшов у ворота. Рятував Новак, захисники виносили м’яча з лінії, а десь трошки не вистачило везіння. Рахунок не змінився до фінального свистка, хоч навіть тренер гостей зізнався – рахунок міг бути 5:1 і вище.

Але і дубля Гегедоша та гола Гавриленка вистачило аби пройти далі. В історичний третій етап Кубку України.

31 серпня стане відомо – з ким на цьому етапі будуть змагатися «минайці». Вже тут суперником закарпатців можуть бути і команди з УПЛ, які згідно з рейтингом станом на початок сезону посідали місця із сьомого по 12-е.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно