Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські роми висловили недовіру своєму барону та готуються до дострокових виборів

Мукачівські роми висловили недовіру своєму барону та готуються до дострокових виборів

Мукачівські роми висловили недовіру своєму барону та готуються до дострокових виборів
20 липня 2013 року, в ромському таборі в місті Мукачеві відбулося організаційне засідання ради старійшин табору, на якому були присутні 70 осіб. Спостерігачами на засіданні були юристи Благодійного...

20 липня 2013 року, в ромському таборі в місті Мукачеві відбулося організаційне засідання ради старійшин табору, на якому були присутні 70 осіб. Спостерігачами на засіданні були юристи Благодійного фонду «Розвиток» - Олег Григор'єв і Балог Рената.

ВІДЕО ДНЯ

Засідання відкрив національний барон України - Лакатош Калман Калманович, який розповів про сформовану ситуацію в таборі. Каналош Степан, глава старійшин, звернув увагу присутніх на ті кричущі порушення прав ромів, які останнім часом все частіше і частіше виявляються у таборі.

Серед проблемних питань, членами Ради старійшин була дана негативна оцінка роботи і участі в житті ромського поселення барона Горвата Гашпара Олександровича. Свої обіцянки, дані громаді перед виборами, нинішній барон виконує неналежним чином. Останнім часом, ті проблеми, з якими до нього зверталися роми або затягувалися, або взагалі не вирішувалися.

Реклама

У свою чергу, національний барон України та голова Ради старійшин запропонували внести кандидатуру Балог Олександра на посаду старости ромського поселення, який 10 років пропрацював на цій посаді і має високий рівень довіри серед ромів.

Після гучних дебатів, з ініціативи присутніх було поставлено питання про висловлення вотуму недовіри нинішньому барону ромського поселення в м. Мукачево. Більшість учасників проголосували за звільнення його від займаної посади шляхом організації дострокових виборів, які відбудуться 29 липня 2013 року.

Реклама

Благодійний фонд "Розвиток"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно