Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті невідомі підпалили храм

На Закарпатті невідомі підпалили храм
ВІДЕО ДНЯ

Вчора вранці, 30 серпня, біля 05:30-06:30, в селі Ганичі Тячівського району, невідомі підпалили храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці Карпатської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви (настоятель храму протоієрей Юрій Кадар). Про це повідомляє прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ.

Будівництво храму було завершено в березні цього року та освячено в травні Преосвященнійшим Віктором (Бедь), єпископом Мукачівським і Карпатським, керуючим Карпатською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви.

Реклама

Як повідомив настоятель храму протоієрей Юрій Кадар, із 06:30 по 14:00 на місці злочину, після знешкодження пожежі, працювали експерти пожежники та представники поліції. "Важливою деталлю є те, що храм був знеструмлений, тому версія загорання через коротке замикання чи не справність електропроводки була відкинута одразу, – запевняє Юрій Кадар. – Окрім того, до приміщення храму у період після 19:00 29 серпня представники місцевої релігійної громади не заходили, відповідно причиною пожежі не могло бути і запалення від запалених свічок. Більше того, напередодні цієї пригоди жодні богослужіння та треби в храмі не проводились і свічки не запалювались".

Читайте також:
У пожежі на вулиці Академіка Павлова підозрюють підпал
Реклама

За попереднім оглядом місця події, згідно інформації пожежників та свідків від релігійної громади, все вказує на навмисний підпал храму з незаконним проникненням невідомими зловмисниками до церковної будівлі.

"В ході підпалу було розбито карнавку для пожертв, встановлену в храмі, та відтак викинуту без коштів на подвір’я, зірвано вхідний замок, викинуто на подвір’я освячений дискос, викрадено святе Євангеліє та антимінс, – каже настоятель. – Підпал було вчинено в храмі".

Завдяки небайдужості людей, оперативності та професіоналізму пожежників пожежу вдалось погасити із збереженням стін та покрівлі храму. На жаль, урятувати вдалось тільки стіни храму. Середина вигоріла і підлягає капітальному ремонту та оновленню. Також вогнем знищено все майно та священні богослужбові реквізити, що знаходились у приміщенні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно