Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Нещасний випадок на роботі: чоловіка знайшли мертвим

Нащасний випадок із смертельним наслідком стався з працівником ТДВ "Перечинський ЛХК". Після проведення спецального розслідування члени комісії дійшли висновку, що нещасний випадок таки пов’язаний із виробництвом.

ВІДЕО ДНЯ

Винуватцями нещасного випадку визнали головного енергетика підприємства, майстрів електродільниці та дільниці підприємства, а також безпосередньо самого потерпілого, адже чоловік розпочав виконання робіт підвищеної небезпеки без отримання відповідного розпорядження (наряду) від керівника.

"Електромонтер Перечинського лісохімкомбінату мав за плечами 14 років стажу, – зазначає начальник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош. Зазвичай саме ті, хто впевнені у своїх знаннях і професіоналізмі, й переоцінюють власні можливості".

Реклама

Обставини того дня, 10 червня, складалися так, ніби попереджали про майбутню небезпеку. Це була неділя. Обидва  головні енергетики підприємства відпочивали, а начальник електродільниці перебував у відпустці. Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування 33-річний житель села Тур’я Пасіка Перечинського району С. мав вийти у другу зміну.

Читайте також:
В області стався нещасний випадок: молодий чоловік знаходиться в комі
Реклама

Ще зранку йому зателефонував майстер і попросив вийти на роботу трохи раніше, пояснивши, мовляв, інший електромонтер – його колега дуже втомлений, бо відпрацював дві зміни поспіль. Чоловік погодився.

Близько 15 години на комбінаті стався перепад напруги, внаслідок чого частина електрообладнання зупинилась. Про це електромонтер С. довідався при вході до лісохімкомбінату. Запуск частотних перетворювачів технічно можливий лише вручну, тому майстер електродільниці, знову ж у телефонному режимі, дав усне  розпорядження  обом електромонтерам усунути неполадки.

Після запуску насосної станції, вентилятора, чоловікам доручили полагодити кран. Однак при перевірці, машиніст крану повідомив: вибиває лінійний автоматичний вимикач. Електромонтер С. вирішив піднятися на кран, аби на місці з’ясувати причину несправності. Тим часом його колега подався ремонтувати деревообробний верстат. Через якийсь час кранівник піднявся до кабіни і виявив непритомного та закривавленого колегу-електромонтера.

Реклама

На місце події невдовзі прибули медики "швидкої допомоги", начальник дільниці, бригада аварійної служби. На жаль, лікарі лише констатували смерть людини.

Комісія з розслідування нещасного випадку встановила, що появі трагедії передували організаційні та психофізіологічні  причини, в основі яких порушення вимог низки нормативно-правових документів з охорони праці та промислової безпеки. За наслідками розслідування складено план заходів щодо усунення причин настання цього нещасного випадку.

Нагадаємо, на горі Драгобрат сталася трагедія. Під час роботи загинув чоловік.

Новини від "PMG.ua" у Viber. Підписуйтесь на наш канал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно