Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Житель Мукачівщини відзначив свій 100-річний ювілей

Житель Мукачівщини відзначив свій 100-річний ювілей
ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття багате на довгожителів. Сто років сьогодні відзначив Ілля Бровді, з селища Кольчино, що на Мукачівщині. 

Народився 13 вересня 1918 року. Чоловік каже, що застав часи Австро-Угорщини, проте нічого з того періоду не пам’ятає. А от Чехословаччину, період Другої світової та Радянський час чоловік пам’ятає чудово.

Реклама

Найкраще, з його слів, жилося за Чехословаччини. А потім знову прийшли угорці. У той час двічі отримував повістку до війська: раз у 38-му, а потім у 44-му. За кілька днів до перемоги навіть потрапив у полон. Проте невдовзі був звільнений.

За радянського часу працював на залізниці, а ще – багато малював. Ювіляр розповідає: ніколи не вчився в спеціалізованих художніх навчальних закладах, проте природній хист і любов до пензля у його роботах відчуваються по сьогодні. Нині пан Ілля вже не малює. Ділиться: погано бачить.

Реклама

На святі ж про велике художнє минуле довгожителя свідчили картини, які оточували ювіляра, а також тематична випічка, яку спеціально для нього зробили родичі, друзі та знайомі,, які цього дня завітали до Кольчина, щоб привітати іменинника. Зібралося їх чимало. Серед присутніх –  художники, громадські діячі,  представники влади, а також чимало родичів з-за кордону. Привітали іменинника і від імені народного депутата України Василя Петьовки – ювіляр отримав цінний подарунок та побажання щасливих років

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно