Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рятувальники розшукують 14-річного хлопця з Страбичова, який зник під час відпочинку на водоймі

Рятувальники розшукують 14-річного хлопця з Страбичова, який зник під час відпочинку на водоймі

Рятувальники розшукують 14-річного хлопця з Страбичова, який зник під час відпочинку на водоймі
Пошукові роботи водолази-рятувальники проводять на каналі в селі Боркасово Мукачівського району. За інформацією мешканця села Страбичово, його 14-літній син у неділю (в період з 17:00 до 19:00) разом...

Пошукові роботи водолази-рятувальники проводять на каналі в селі Боркасово Мукачівського району. За інформацією мешканця села Страбичово, його 14-літній син у неділю (в період з 17:00 до 19:00) разом з друзями пішов відпочивати на водойму й додому не повернувся. На березі родичами були знайдені його особисті речі. По це інформує У ДСНС України у Закарпатській області.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей, з початку року в Закарпатській області вже потонуло 9 людей. За аналогічний період минулого року було зафіксовано 13 трагічних випадків. Усього у 2012 році на водних об’єктах області загинуло 37 громадян.

В Управлінні ДСНС України у Закарпатській області звертають увагу громадян на дотримання елементарних правил безпеки.

Реклама

Варто пам'ятати, що першою умовою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу іншим, які потрапили у біду. Проте навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим, знати і суворо дотримуватись простих, але обов'язкових правил поведінки на воді.

Приміром, ніколи не можна пірнати в незнайомому місці. Спочатку слід обстежити водойму й переконатися, що під водою немає каміння, залізяк, гострих кілків або ж мілин.

Реклама

Слід уникати води зі швидкою течією та ніколи не плавати наодинці, особливо якщо немає впевненості у своїх силах.

Не варто купатися в нетверезому стані.

Також забороняється організовувати у воді ігри, пов'язані із пірнанням та захватом тих, хто купається; забруднювати й засмічувати водойми на території пляжів; подавати обманні сигнали тривоги заради жарту; залишати без нагляду малолітніх дітей; використовувати для плавання автомобільні камери, надувні матраци, лежаки, дошки тощо; приводити із собою собак та інших тварин.

Реклама

Не варто випробовувати долю, купаючись у затоплених кар`єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не зареєстровані місцевою владою як місця масового відпочинку громадян біля води.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно