Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як у Мукачеві фестиваль «Варишське пиво» відкривали

Як у Мукачеві фестиваль «Варишське пиво»  відкривали
ВІДЕО ДНЯ

Третій фестиваль крафтового пива «Варишське пиво» урочисто відкрили вчора ввечері в міському парку «Перемоги». Саме в Мукачеві в 1701 році, в мікрорайоні Підгоряни, Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України.

Тому й виникла ідея заснування фестивалю «Варишське пиво», щоб  відновити давні та славетні традиції пивоваріння Закарпаття. Цьогоріч на ньому  представлено виключно приватні крафтові пивоварні із Закарпаття. Загалом гості зможуть скуштувати хмільний продукт 11 пивоварень.

Реклама

Офіційно фест відкривав міський голова Андрій Балога разом із 11 пивоварами Закарпаття. Він урочисто відкрив бочку з пивом і начопував перший бокал пива, спеціального сорту звареного на фестиваль. На пивний фест пивовари зварили бочку особливого сорту «Варишське», яким пригощали всіх охочих.

Представлено й тематичне пивне меню. До хмільного напою можна скуштувати і унікальні крафтові продукти. Це равлики, шовдарі із зайців, продукція 7 сирних закарпатських крафтових мануфактур.

Реклама

Також цьогоріч заплановано чимало атракцій для гостей фесту. Суботній день присвячений делегації з Німеччини, яка представить німецьке пиво та наїдки до нього. Делегація з округу Бамберг приїде аби відзначити 290 річницю приходу швабів та династії Шенборнів на Закарпаття. О 13 год розпочався фестиваль німецької культури "Karpatenland". У програмі виступи танцювальних та співочих колективів.

Читайте також:
"Варишське пиво": чим пригощають гостей фестивалю

О 18 год розрочнеться великий концерт зірок української сцени. В рамках проекту «Твоя країна Країна fest» у міському парку пройде фестиваль сучасної української музики за участі популярних українських виконавців - Марії Бурмаки та Gypsy Lyre, Фоми та гурту «Мандри», «GrozovSka Band», «Антитіла».

Реклама

Щодня на фесті проводитимуться «пивні ігри» та буде організована дитяча програма, щоби батьки могли залишити малечу з аніматорами.

У неділю з 16:00 проходитиме Мукачівський міський фестиваль національних культур «В родині єдиній» за участі національно-культурних товариств, творчих колективів та індивідуальних виконавців різних національностей. Фестивальне містечко працюватиме щодня  до неділі включно з 11:00 по 22:00.

Нагадаємо, сьогодні в Мукачеві відбудеться грандіозний концерт.

Підписуйтесь на «PMG.ua» у Viber. Дізнавайтесь першими найважливіші новини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно