Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Угорщині зробили гучну заяву, яка стосується закарпатців

В Угорщині зробили гучну заяву, яка стосується закарпатців

Громадяни України не скоюють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони також мають паспорт іншої країни. Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, йдеться у повідомленні на сайті уряду Угорщини.

ВІДЕО ДНЯ

Таким чином Менцер прокоментував обурення Києва, викликане тим, що угорські консули надають громадянство українцям та інструктують їх, як приховувати свої угорські паспорти і як маніпулювати з документами на кордоні.

"Міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто зустрівся зі своїм українським колегою в середу в Нью-Йорку в рамках засідання високого рівня 73-ї Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Реклама

На зустрічі міністр закордонних справ України визнав, що в Україні не існує закону, який забороняє громадянам мати паспорт з іншої країни. Крім того, законом не заборонено надання паспорту іншої країни, і не є злочином, коли хтось не повідомив про те, що він також має паспорт іншої країни", – заявив Менцер.

Міністр закордонних справ та торгівлі Угорщини "не може бути заляканий" у суперечці з Україною щодо подвійного громадянства, зазначив Менцер. Київ наполягає, що не дозволяє видачу угорських паспортів на Закарпатті.

Реклама

Менцер додав, що "кілька днів тому глава Закарпаття заявив, що принаймні половина членів парламенту України є подвійними громадянами, і відповідно напад на угорців є неприйнятним".

Читайте також:
Угорщина не бачить нічого страшного на скандальному відео із Берегова і каже, що це справа рук спецслужб

Будапешт повторив свою погрозу: якщо Україна вишле угорського консула у Береговому, Будапешт вишле українського консула.

Реклама

Нагадаємо, у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно