Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття отримає нову партію “пакунків малюка"

"3 жовтня область отримала 224 пакунки, які будуть видавати породіллям із Ужгородського пологового будинку. В області такі бокси не спрямовані в жодний пологовий будинок", – розповів  директор обласного департаменту соціального захисту населення Михайло Петрішка у ефірі телеканалу "Тиса-1". За його словами, наступна партія бебі-боксів очікується в п’ятницю, 5 жовтня. Ці пакунки скерують у районні управління соцзахисту.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з документами, які готувалися ще до запуску проекту, орієнтована вартість бебі-боксу складала близько 5 тисяч гривень. Однак нині його вартість – 3300 грн. Як повідомив Михайло Петрішка, “пакунки малюка” формуються за рахунок співфінансування державного та обласного бюджетів. «Закарпаття перерахувало 39,4 млн гривень з розрахунку на постачання до кінця року. Якщо говорити про економію коштів через те, що вартість пакунку зменшилася, область зекономила більше 12 млн грн», – каже посадовець.

Читайте також:
Що входитиме в "пакунок малюка" з 1 вересня: оприлюднено список
Реклама

Окрім цього, у м. Мукачево вже другий рік поспіль батькам немовлят вручають бебі-бокси коштом міста. Відповідна програма передбачена до 2020 року. Цьогоріч такі пакунки отримали 559 породіль. Вартість одного — близько 1000 грн. “Але у зв’язку з тим, що зараз запрацювала схожа урядова програма, з нового року буде недоцільно видавати по 2 пакунки”, — повідомила Любов Мандзич, начальниця відділу охорони здоров’я Мукачівської міської ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно