Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поліція вилучила понад 3 тисячі нарковмісних рослин та 134 кілограми марихуани

Поліція вилучила понад 3 тисячі нарковмісних рослин та 134 кілограми марихуани

Поліція вилучила понад 3 тисячі нарковмісних рослин та 134 кілограми марихуани

За період проведення оперативно-розшукових заходів у рамках спецоперації «Мак-2018» правоохоронці зафіксували резонансні факти порушення законодавства у сфері обігу наркотичних речовин.

ВІДЕО ДНЯ

З початку травня і дотепер у області тривали відпрацювання у рамках спецоперації «Мак-2018». Ряд заходів, покликаних на протидію наркозлочинності, перебував під контролем відповідного структурного підрозділу ГУНП в Закарпатській області. У ході спецоперації співробітники Управління протидії наркозлочинності спільно з правоохоронцями у населених пунктах області обстежили майже 4 тисячі ділянок. 

За результатами перевірок за 52 фактами розпочате слідство за статтею 310 Кримінального кодексу України, тобто незаконний посів маку чи конопель: йдеться про 17 посівів маку та 35 – конопель. У багатьох випадках особи за вирощування наркотичних речовин притягувалися до адміністративної відповідальності. Нагадаємо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин. 

Реклама
Читайте також:
На Виноградівщині у чоловіка знайшли чимало марихуани

За звітний період поліція вже повідомила про підозру 15 особам, ще двох одразу затримали у порядку статті 208 КПК України. Вони перебувають під вартою.

Реклама

Всього за період проведення оперативних заходів співробітники поліції вилучили понад 3260 нарковмісних рослин, із незаконного обігу вилучили 134 кілограми марихуани.

Також на території області задокументували 3 резонансні факти обігу наркотиків. Йдеться про ліквідацію плантацій канабісу в Ужгородському та Мукачівському районах, а також вилучення з обігу марихуани в особливо великих розмірах у місті Свалява.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно