Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

PMG.ua започатковує цикл матеріалів про нацменшини Закарпаття

Закарпаття – найзахідніший край України. Він унікальний не лише природними багатствами, географічним розташуванням та своєю історією. Саме цей край став домівкою для людей різних культур, національностей, етнічних груп та віросповідань.

ВІДЕО ДНЯ

Тут на одній вулиці можна почути різні мови: українську, російську, угорську, німецьку, словацьку, іврит, румунську і т. д. А зовсім поруч, для прикладу, знаходяться греко-католицькі та православні церкви, римо-католицькі костьоли, реформатські храми та синагоги. І протягом усієї історії Закарпаття місцеві жителі усіх народностей та віросповідань не ворогували між собою, а мирно співіснували у єдиному спільному домі – Закарпатті.

PMG.ua започатковує цикл матеріалів про нацменшини Закарпаття – 01
Реклама

В нинішній час, коли є виклики військової та гібридної агресії сусідів, фейкових новин та активного нагнітання ситуації, нам, як ніколи, потрібно почути один одного, дізнатись про актуальні проблеми кожної групи жителів краю, розвіяти негативні стереотипи, щоб і надалі жити в мирі та злагоді як подобає.

Читайте також:
Журналісти розповіли, як живуть і чим заробляють роми Берегова
Реклама

Саме тому інтернет-видання "PMG.ua" започатковує медіа-проект "Закарпаття – наш дім". У його межах Ви побачите п’ять матеріалів з сюжетами про ромів, угорців, словаків, румунів та німців – представників найбільших нацменшин Закарпаття.

Кожна нацменшина розкаже про те, що найбільше її хвилює, розповість про свої досягнення, порушить актуальні проблеми, на які у будь-якому випадку потрібно знайти вихід.

Цей медіа-проект дасть можливість пізнати один одного. Адже лише спільне порозуміння є ключом до миру, мирного співіснування у нашому домі – Закарпатті.

Реклама

Пропонуємо Вашій увазі короткий відеоанонс першої публікації про нацменшину ромів, яка вже 11 жовтня буде доступна на "PMG.ua".

Інтернет-видання "PMG.ua" раніше писало про те, як живуть роми у Мукачеві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно