Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Міністр розповів про користь від розміщення 128-ї бригади біля кордону з Угорщиною

Міністр розповів про користь від розміщення 128-ї бригади біля кордону з Угорщиною

Міністр розповів про користь від розміщення 128-ї бригади біля кордону з Угорщиною

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час перемовин з угорським колегою Петером Сіярто наголосив, що розташування у Берегові 128 бригади Збройних сил України не може становити жодної загрози для будь-кого.

ВІДЕО ДНЯ

"Є багато питань, по яких потрібно говорити далі. Наприклад, угорська сторона каже – а якщо 128 бригада буде розміщена в Берегові – чи це не є загроза? Ми щойно з Петером (Сіярто – ред.) розмовляли – ну яка це загроза? Насправді це лише буде створювати робочі місця. Це буде зроблено відкрито, транспарентно... Щоб усунути всі ці непорозуміння і всю міфологію, яка виникає навколо, і потрібна така дискусія", - наголосив Клімкін.

Він підкреслив, що в ході зустрічі з угорською стороною по деяких питаннях вдалося домовитися, по деяких потрібно розмовляти далі.

Реклама

"Нам потрібно знайти шлях, яким чином нам порозумітися з Угорщиною. Ми дорослішаємо, і ми будемо дуже жорстко й послідовно відстоювати наші інтереси. Але при цьому ми будемо, звичайно, розмовляти з нашими угорськими партнерами.

Читайте також:
Угорщина незабаром змінить скандальну назву "уповноваженого міністра по Закарпаттю"
Реклама

Оскільки Угорщина – це країна Європейського Союзу, країна НАТО, і нам потрібно знайти порозуміння, хоча воно і є дуже непростим", - наголосив міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, розміщення на території колишньої військової частини окремого батальйону 128-ї Закарпатської гірсько-піхотної бригади, яка нині базується в Мукачеві, а також в Ужгороді та Виноградові, обговорювалися у лютому на засіданні міської ради.

Раніше у Берегові був розташований 315-й гвардійський механізований ордена Богдана Хмельницького полк. У 2003 році військову частину розформували, а майно передали на баланс міськради. Військове керівництво на засіданні запевняло, що замість полку, який стояв в радянську добу, тут розміститься окремий батальйон чисельністю близько 500 осіб і зробити це можна буде вже до 2019 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно