Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Недокороль" або як творча інтелігенція Мукачева засудила поведінку Миколи Шматька

"Недокороль" або як творча інтелігенція Мукачева засудила поведінку Миколи Шматька

"Недокороль" або як творча інтелігенція Мукачева засудила поведінку Миколи Шматька
Зустріч творчої інтелігенції міста відбулась сьогодні. Як запевнив присутніх заступник міського голови Михайло Лабош, ініціатива зібратись і обговорити ситуацію, яка склалася в місті, виникла у...

Зустріч творчої інтелігенції міста відбулась сьогодні. Як запевнив присутніх заступник міського голови Михайло Лабош, ініціатива зібратись і обговорити ситуацію, яка склалася в місті, виникла у митців. Почався ж брифінг з виступу міського голови. Золтан Лендьєл розпочав свій виступ зі слів: "Багато людей вважають себе королями. Як правило це в клініці". Тон розмови мера міста чітко показував його роздратування ситуацією навколо луганського скульптора. Суть же вступної промови зводилась до того, що "королю мармуру" ніхто не заважав працювати, натомість, навпаки, влада всіляко спряла його роботі.

ВІДЕО ДНЯ

На саму ж розмову з митців зголосилися прийти народний художник України Золтан Мичка, заслужений художник України, директор картинної галереї Андрій Іванчо, директор художньої школи імені М. Мункачі Сергій Кіреєв, члени Національної спілки художників України Ельдар Ефендієв та Петро Матл, кандидат мистецтвознавства Атілла Кропива, головний архітектор міста Віктор Півцьо та завідувачка відділу культури Людмила Ковач. Окрім того, на брифінгу були присутні журналісти місцевих ЗМІ.

Якраз представник останніх, а саме головний редактор газети "Мукачево" Віктор Дворниченко розповів про своє відчуття від "короля мармуру". Наступним до слова запросили Ельдара Ефендієва та Золтана Мичку.

Реклама

Всі присутні висловлювали своє обурення щодо поведінки та коментарів у пресі Миколи Шматька. Зокреми, митці пригадали Миколі Гавриловичу нещодавнє висловлювання про те, що Мукачево - це пустиня.

Мер міста разом зі своїм заступником закликали митців підготувати лист від імені творчої інтелігенції міста, в якому звернути увагу на неприпустимість висловлювань Миколи Шматька.

Реклама

"Коли ображають наших людей, які багато зробили для нашого міста - ми немаємо стояти осторонь", заявив Михайло Лабош.

Насамкінець, Золтан Леньєл розповів, як колись "король мармуру" захотів, щоб виконавчий комітет Мукачівської міської ради висунув його на Нобелівську премію.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно