Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Заступник міністра Георгій Тука назвав спецоперацією роздачу угорських паспортів на Закарпатті

Заступник міністра Георгій Тука назвав спецоперацією роздачу угорських паспортів на Закарпатті

Заступник міністра Георгій Тука назвав спецоперацією роздачу угорських паспортів на Закарпатті

Про це заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив в одному з інтерв’ю, яке було опубліковано нещодавно.

ВІДЕО ДНЯ

"Реакція України на цю проблему адекватна, на мою думку. Єдине, ну якби я був на місці Павла Клімкіна, вислав цього консула наступного ж дня, а не тягнув два тижні, намагаючись змінити позицію Сійярто. Абсолютно було зрозуміло, яка це позиція, жодних дискусій і близько не буде. Тим паче, керівництво Угорщини займає виключно проросійську позицію. Це була спецоперація. Яким чином треба взагалі реагувати на цю ситуацію? Подія у Берегові — тільки демонстрація частини проблеми. Власне, якби хтось не встиг викласти це відео в мережу, а просто передав спецслужбам, то ніякої реакції не було.

І тільки широкий розголос цього відео призвів до того, що довелося реагувати на те неподобство, яке ми мовчки спостерігаємо на нашій землі впродовж 15 років, а може і більше. Вважаю це неприпустимим, Україна повинна діяти більш рішуче і нікому не дозволено порушувати закони на нашій землі.

Реклама
Читайте також:
Закарпатські угорці розповіли, для чого їм угорські паспорти

Я неодноразово цю тезу позначав, що з першого дня незалежності на території України існувало три регіони, які були віддані місцевим елітам на відкуп в обмін на лояльність до центральної влади — Крим, Закарпаття і Донецьк. Дві території ми фактично втратили, Закарпаття поки що ні, але я абсолютно згоден з тим, що ми втрачаємо ті території, де не було політики центральної влади", – зазначив Георгій Тука.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно