Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Архієпископ Феодор завітав на молодіжні вечорниці у Свято-Покровському храмі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Архієпископ Феодор завітав на молодіжні вечорниці у Свято-Покровському храмі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Архієпископ Феодор завітав на молодіжні вечорниці у Свято-Покровському храмі (ФОТОРЕПОРТАЖ)
26 лютого 2013 року. Село Суха Іршавського благочиння. Проведення молодіжних вечорниць. В Мукачівській єпархії такий захід був проведений вперше. Разом з численним духовенством краю та молоддю на...
ВІДЕО ДНЯ

26 лютого 2013 року. Село Суха Іршавського благочиння. Проведення молодіжних вечорниць. В Мукачівській єпархії такий захід був проведений вперше. Разом з численним духовенством краю та молоддю на святі був присутній Високопреосвященіший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський. Їдучи сюди, ми думали, що потрапили на кінець світу (дороги настільки розбиті, що, здається, їх майже немає). Однак, по прибуттю зрозуміли, що це скоріше навпаки, адже с. Суха Іршавського благочиння сьогодні було духовно-культурним центром цілої Мукачівської єпархії.

Історична довідка. Записки учасника дійства.

Реклама

Можливо через кілька років ми будемо згадувати ці слова саме як історичну довідку. Так-так саме історичну, бо цей день вже є історією і визначним не тільки в межах села, а й усієї Мукачівської єпархії. Чому?

Молодіжні вечорниці є інноваційним проектом Відділу у справах сім’ї та молоді Мукачівської єпархії. Кажуть, «первый блин комом»(вибачте, що російською), однак це аж ніяк не стосується цього заходу. Чого лиш варті усмішки і сльози радості на очах стареньких людей, які побачили таку кількість молодих людей у своєму селі, і не простих, а православних!

Реклама

Вечорниці розпочалися ще білого дня, коли група молоді відправилася на природу – екскурсію рибниками, що неподалік. Але екскурсія була з родзинкою – смачнющою ухою, якою частували всіх охочих. Це була своєрідна розминка перед основним дійством.

17.00 к.ч. Починається!

Коротенька молитва в храмі і урочиста зустріч Владики перед дверима місцевої школи. Всі проходять в зал, «Царю небесний» і... Ось вони – вечорниці! Виступаючі у чудових вишиванках. На сцені були і дітки, і молодь, і священнослужителі. Кожен виступ зривав шквал захвату від публіки й отримував чесно заслужені бурхливі оплески.

Реклама

Радували сьогодні всі: і дітки церковної школи села Суха і молодь молодіжного братства в честь преподобного Серафима Саровського. Окремо пролунав подарунок від сусідів – Іршавської молодіжки. Протоієрей Віктор Палош окреслив основні напрями роботи відділу, та ознайомив присутніх із найближчими проектами на цей рік.

Апогеєм концерту став виступ хору священнослужителів нашої єпархії, та зокрема заслуженого артиста України, архідиякона Олександра Садварій, у виконанні якого прозвучали українські народні пісні. Зал із захопленням підспівував.

Вже їдучи додому, ми ще й так співали українських пісень, везучи цю незабутню атмосферу у свої домівки...

Так пройшли перші молодіжні вечорниці Мукачівської єпархії. Дякуємо ініціаторам та всім організаторам, що вклали душу в цей проект, зокрема Високопреосвященнішому Феодору, архієпископу Мукачівському і Ужгородському, Відділу сім’ї та молоді в особі його голови протоієрея Віктора Палоша і звісно голові молодіжного братства імені преподобного Серафима Саровського протоієрею Василію Цупер, всім братчикам, меценатам, прихожанам Свято-Покровського храму села Суха.

Варчук Лена, староста Перечинського молодіжного братства на честь архімандрита Василія (Проніна)

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно