Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Рятувальники попереджають закарпатців про "невидимого вбивцю"

Рятувальники попереджають закарпатців про "невидимого вбивцю"

Рятувальники попереджають закарпатців про "невидимого вбивцю"

Цієї осені на Закарпатті від отруєння чадним газом вже померло чимало людей. Багато закарпатців отруїлися, але, на щастя, їх вчасно врятували і вдалося уникнути фатальних наслідків. Чадний газ не має ні кольору, ні запаху, але виділяється всюди, де є продукти горіння.

ВІДЕО ДНЯ

Скажімо, куріння тютюну теж  є джерелом чадного газу. Чимала кількість цього газу міститься й у вихлопах автомобільних двигунів. Звичайно, обсяги цих джерел недостатні для того, аби “учадіти до смерті”.

Однак незначні дози оксиду вуглецю все ж спричиняють головний біль, кисневе голодування. А от коли добре надихатися їм, то можна й Богу душу віддати, адже дія його викликає зсідання гемоглобіну крові в організмі, що призводить до судом, блювоти, непритомності, нарешті – до втрати свідомості та зупинки серця.

Реклама
Читайте також:
На Закарпатті двоє людей загинули від отруєння чадним газом

Як зазначають в У ДСНС України у Закарпатській області, традиційною, на жаль, причиною отруєння чадним газом є неправильний монтаж та експлуатація пічного обладнання. Простіше, якщо передчасно закрити пічну заслінку, то газ непомітно потрапляє в житлове приміщення. Тому ніколи не можна забувати правило: поки на жаринках видно блакитні вогники, закривати заслін смертельно небезпечно. Взагалі, економія тепла ніколи не повинна заважати безпеці, тобто вентиляції.

Реклама

Оксид вуглецю утворюється і під час неповного згорання природного газу. Це означає, якщо на кухні чи у ванній (з газовою колонкою) погана вентиляція, смерть може наступити непомітно й швидко. Особливо небезпечно палити газ при поганій тязі в газовій колонці, тому перевіряти тягу потрібно регулярно.

Чадний газ легший за повітря і тому піднімається вгору. Він зустрічається всюди, де є спалення палива, а при цьому недоспалення кількості кисню, погана робота витяжок, забиті димарі. На відкритому просторі небезпека мінімальна.

Нагадаємо, на Виноградівщині від отруєння чадним газом загинуло подружжя.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно