Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівському районному центрі зайнятості роз’яснювали новий Закон "Про зайнятість населення"

У Мукачівському районному центрі зайнятості роз’яснювали новий Закон "Про зайнятість населення"

У Мукачівському районному центрі зайнятості роз’яснювали новий Закон "Про зайнятість населення"
Мукачівським районним центром зайнятості продовжується проведення широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, роботодавців та органів виконавчої влади щодо нового Закону...

Мукачівським районним центром зайнятості продовжується проведення широкомасштабної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, роботодавців та органів виконавчої влади щодо нового Закону України «Про зайнятість населення».

ВІДЕО ДНЯ

Так, 14 січня 2013 року, на виробничій нараді при голові райдержадміністрації, директор Мукачівського районного центру зайнятості Роман Мельничук інформував присутніх, а це понад сорок керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних управлінь центральних органів виконавчої влади та служб району про основні положення нового законодавства про зайнятість. Закон дає можливість підтримати найбільш вразливі верстви населення, молодь, людей старшого віку, а також стимулювати роботодавців до створення нових робочих місць з високою оплатою праці та легалізації трудових відносин.

Законом передбачений значно більший спектр послуг для роботодавців. Так, роботодавці одержать строком на один рік стовідсоткову компенсацію із сплати єдиного соціального внеску за працевлаштування на новостворене робоче місце молоді, осіб з обмеженими можливостями, безробітних віком від 50 років, одиноких батьків та батьків, що виховують дітей-інвалідів. Ті ж роботодавці, котрі створять робочі місця не з мінімальною, а принаймні з трьома мінімальними зарплатами, додатково отримають від держави своєрідний бонус – 50 відсотків від єдиного соціального внеску.

Реклама

Хороші звістки й для студентів. З 1 січня 2013 року вони мають можливість відкрити трудові книжки вже під час стажування у роботодавця. Відтак по закінченні навчання колишні студенти шукатимуть роботу, маючи за плечима певний трудовий стаж.

Неабиякі преференції передбачені для тих молодих спеціалістів, які бажають працевлаштуватися в сільській місцевості. Якщо молоді фахівці укладуть трудові контракти на термін не менше трьох років, їх повинні забезпечити службовим житлом та одноразовою допомогою. Якщо ж такий спеціаліст пропрацює десять років, житло надається йому у власність.

Реклама

Законом також передбачено спрощену процедуру реєстрації безробітного (вже у перший день звернення людини до центру зайнятості), а професійне навчання безробітних здійснюватиметься на замовлення роботодавця лише під конкретне робоче місце.

Європейські стандарти впроваджуються й щодо діяльності кадрових агентств, які останнім часом масово ошукують претендентів на роботу. З 2013 року такі агентства будуть підзвітні державній службі зайнятості. Окрім того, кадровим компаніям заборонять стягувати гроші з шукачів роботи.

Присутніх було ознайомлено також з іншими нововведеннями Закону.

Реклама

Роман Мельничук, директор Мукачівського районного центру зайнятості

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно