Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україну прийшов грип-убивця: чим він небезпечний

В Україну прийшов грип-убивця: чим він небезпечний

В Україну прийшов грип, який у минулому році в Америці забрав 80 тисяч життів. Фахівці кажуть, що він особливо небезпечний для людей похилого віку. "Зараз у нас превалює грип H3N2 або "Сінгапур". У минулому році в Америці від нього загинуло 80 тисяч осіб, переважно люди похилого віку", — розповіла завідувачка відділом респіраторних та вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко.

ВІДЕО ДНЯ

За її словами, лікарі чекали саме на цей вірус, тому українці прищеплювалися і від цього штаму. "В Америці у минулому році використали вакцину, куди "Сінгапур" не увійшов, оскільки там чекали на грип "Гонконг" (або пташиний грип). Тому стільки жертв. Нам у минулому році пощастило, у нас циркулював "Брістоль", і рівень захворюваності був невисокий. Цього року треба бути особливо уважним літнім людям, не займатися самолікуванням, а звертатися до лікаря. Також треба бути уважними до маленьких дітей, особливо ослаблених. Якщо у дитини висока температура, то лікар обов’язково має її оглянути", — каже Мироненко.

Читайте також:
Страшна хвороба: закарпатки – у групі ризику
Реклама

Також в Україні вже виявили грип "Мічиган" (різновид свинячого грипу), який має дуже короткий інкубаційний період, тому дуже швидко поширюється. "Він циркулював у нас у 2009 році і викликав пандемію грипу. Дорослі зараз мають до нього імунітет, а от маленькі діти — ні, тому цей штам для них небезпечний. Зараз у реанімації лежала маленька дитина, у неї виявили вірус "Мічиган". Дитина видужала", — зазначила Мироненко.

До групи ризику входять люди, які страждають на ожиріння, діабет, бронхіальну астму, а також вагітні. Всі ці штами відносяться до грипу групи А. Для них характерні такі ускладнення, як трахеїти, бронхіти і пневмонії. Особливо небезпечними є пневмонії. За словами Алли Мироненко, вони бувають двох видів —вторинні і первинні.

Реклама

"Вторинна пневмонія — це коли людина хворіла на грип, потім їй полегшало, а потім знову піднялася температура і приєдналася грибкова пневмонія. Її можна лікувати антибіотиками. А ось первинна пневмонія спричинена саме вірусом грипу. Вона протікає дуже стрімко, судини стають ламкими, відбувається крововилив у легені, і такі випадки можуть закінчитися дуже сумно", — попереджає фахівець.

Нагадаємо, у Мукачеві у лікарні розгорівся скандал. Батьки дитини шоковані поведінкою лікарів.

Автор: Марина Петік

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно