Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачево тепер має власний «Шоколадний бутік» (ФОТО)

Мукачево тепер має власний «Шоколадний бутік» (ФОТО)
На Закарпатті вперше започаткували виробництво власних цукерок та інших солодощів із справжнього якісного бельгійського шоколаду найвідоміших світових постачальників. Близько 20 видів цукерок, 10...

На Закарпатті вперше започаткували виробництво власних цукерок та інших солодощів із справжнього якісного бельгійського шоколаду найвідоміших світових постачальників. Близько 20 видів цукерок, 10 видів мармеладу, нуга та інші солодощі закарпатського виробництва були представлені на відкритті першої спеціалізованої шоколадної крамнички «Шоколадний бутік» у Мукачеві (один з центральних пасажів, вул. Достоєвського, 9).

ВІДЕО ДНЯ

Ініціатори «шоколадної ідеї» - Кондитерський дім Бондаренко, а працюватиме із шоколадом та дивуватиме солодкоїжок шоколатьє з Києва Ігор Заріцький. Ігор - призер Всесвітнього конкурсу шоколадних скульптур у Парижі, працював у найкращих ресторанах Києва, навчався у французьких кондитерів. Відтепер творитиме шоколадну історію Закарпаття.

Крім того за плечима у хлопця вагомі перемоги в інших галузях мистецтва – зокрема, Ігор Заріцький лауреат «Червоної рути», учасник багатьох пісенних фестивалів.

Реклама

Офіційно відкрив «шоколадну мрію» мер Мукачева Золтан Лендєл. «Закарпаття традиційно багате на різноманітну випічку, а відтепер матимемо ще й свої цукерки. Чомусь так прийнято, що тільки жіноча стать любить солодощі. Але я підтверджую, що я сам дуже їх люблю. І добре ставлюся до тих людей, які це вміють гарно робити, - сказав мер. - Із шоколадом можна креативити та робити чудеса».

«Ми створили цей Шоколадний бутік на тих добрих старих традиціях французького, бельгійського шоколадного мистецтва,- каже Ігор Бондаренко, власник шоколадної ідеї та Кондитерсього дому Бондаренко. - Дякую Ігорю Заріцькому, який допоміг у реалізації проекту та донесенні невеликої частки культури шоколадного мистецтва на Закарпаття. Сподіваюсь , що мешканці міста та області, туристи, які будуть приїжджати, достойно оцінять нашу роботу».

Реклама

За словами самого шоколатьє Ігоря Заріцького, йому сподобалась пропозиція працювати саме на Закарпаття. «Цікаво було відчути унікальну культуру, а також приємно розуміти, що працюватиму з людиною, яка живе своєю справою, цікавиться процесом та сама творить».

У шоколадній крамничці можна буде незабаром придбати і …заповітні мрії. Саме з написом «Мрії збуваються» у коробочках продаватимуться шоколадні вишеньки. Такі, як на бронзовій скульптурі Учня кондитера, яка розташована у кількох кроках. Скульптура, відкрита у червні 2011 року стала однією з улюблених у мукачівців та гостей міста, і навіть увійшла у 10-ку найкращих скульптур України. (мистецька ідея також належала Ігорю Бондаренку).

Ігор Заріцький також розповів, що розпочато роботу над шоколадними цукерками, які презентуватимуть Закарпаття. Загалом, 80% усього шоколадно-мармеладного асортименту у шоколадній крамничці – за авторською рецептурою Ігоря Заріцького. Тут можна знайти навіть «Мукачево у сутінках». Решта 20%- традиційні відомі усім цукерки, наприклад, трюфелі.

Реклама

Після дегустації цукерок ручної роботи у Шоколадному бутіку відбулася екскурсія у шоколадний цех, де народжуються солодощі, які одразу хочеться з’їсти! або дарувати. І, Ігор Бондаренко продемонстрував великі світлі приміщення, холодильні камери, де зберігаються фрукти та інші необхідні продукти для цукерок, прилади, за допомогою яких нарізають мармелад, спеціальні мармурові столи, на яких виготовляють цукерки та багато іншого.

Ігор Заріцький додав, що окремі ласощі вимагають до 3 тижнів створення, для інших необхідно витратити день-два. За словами Ярослава Товтина, лікаря з гігієни харчування Мукачівської міської санепідстанції, Кондитерський дім Бондаренко, одне з кращих підприємств харчової промисловості у місті, виробництво на якому весь час вдосконалюється. «Вони не зупиняються на досягнутому, купують нове обладнання, запроваджують нові технології, - каже Ярослав Товтин. - Весь асортимент продукції вражає. Цьому підприємству вдається активно працювати на ринку, коли багато підприємств закриваються через кризу».

Секрет солодкого успіху на шоколадній міні-фабриці пояснюють просто: мрії збуваються. Але треба працювати над цим. Крім того, на цьому виробництві використовують тільки найкращі якісні натуральні продукти. Без жодних консервантів, фарбників та замінників.

Ужгородський прес-клуб

Мукачево тепер має власний «Шоколадний бутік» (ФОТО) – 01
Мукачево тепер має власний «Шоколадний бутік» (ФОТО) – 02
Мукачево тепер має власний «Шоколадний бутік» (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно