Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Українцям пояснили, чому виникають затримки в оформленні "євроблях"

Українцям пояснили, чому виникають затримки в оформленні "євроблях"

Українцям пояснили, чому виникають затримки в оформленні "євроблях"

Останнім часом при розмитненні "євроблях" виникають чималі затримки. Як зазначили у Державній фіскальній службі, не всі громадяни при розмитненні своїх автомобілів з іноземною реєстрацією подають своєчасно необхідні документи. Саме тому у зонах митного контролю накопичується значна кількість таких автомобілів.

ВІДЕО ДНЯ

За словами заступника начальника управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю та оформлення ДФС Олени Мошинської, станом на 18 грудня через відсутність попередньої митної декларації у пунктах пропуску стояло 230 транспортних засобів (із них більше тижня – 44). Таку декларацію мають подати ті громадяни, які в’їжджають в Україну із-за кордону.

Українцям пояснили, чому виникають затримки в оформленні "євроблях" – 01
Реклама

"Громадянин, який в’їжджає в Україну і планує оформити цей автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і лише після цього його пропустять із пункту пропуску до митниці призначення. Якщо попередня митна декларація не оформлена, то громадянин мусить стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже знаходяться в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту, ПД не подається, оскільки необхідно одразу подавати декларацію в режим імпорту", – пояснила Олена Мошинська.

Читайте також:
Власники "євроблях" вигадали спосіб як не розмитнювати автомобілі
Реклама

Для оформлення автомобілів, які були ввезені в режимах тимчасового ввезення чи транзиту, виїзд за кордон не є обов’язковим, проте необхідно подати митниці належні документи. Лише якщо без виїзду із України документи не отримати, то доведеться їхати.

"Громадянин із ТЗ заїжджає в зону митного контролю і тільки після цього починає з’ясовувати, що йому необхідно робити, які зібрати та подати документи. Громадянин повинен спочатку все з’ясувати, а вже потім заїжджати", – підкреслила Олена Мошинська.

Вона зазначила, що частина декларацій не оформлюється через відсутність коштів на рахунку митниці. Адже ТЗ не може бути оформлений, якщо громадянин не перерахував кошти у повному обсязі. Транспортний засіб, який був зареєстрований за кордоном, обов’язково має бути знятий з реєстрації. 

Реклама

Через відсутність документів або відомостей митне оформлення автомобілів з єврономерами інколи займає більше часу, ніж очікують громадяни. "Є випадки оформлення автомобілів хвилин за 30, а є й ті, які стоять по декілька днів. Оскільки декларант декларацію подав, а документи всі не подав і просить час на надання додаткових документів, то митниця звичайно чекає. Тому тривалість оформлення різна", – зазначила чиновниця. 

Як раніше писало інтернет-видання "PMG.ua", закарпатець розповів, як розмитнив "євробляху".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно