Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відомий український ведучий під час відпочинку на Закарпатті потрапив у халепу

Відомий український ведучий під час відпочинку на Закарпатті потрапив у халепу

Відомий український ведучий під час відпочинку на Закарпатті потрапив у халепу

Двоє туристів з Києва, Анна Самородова та Михайло Шаманов, постраждали внаслідок падіння з крісельного підйомника. Проїхавши біля 15 метрів, вони почули дивний скрежіт, після чого упали в сніг. Анна сильно вдарилася животом, однак у загальному все обійшлося. Про це вона написала на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

ВІДЕО ДНЯ

“Інцидент стався на самому початку крісельного підйомника “Вершина Карпат”. Ми сіли на нього, встигли проїхати метрів 15-20, і тут той залізний елемент, на який ставлять лижі і борд (навіть не знаю, як вона називається) падає. Разом із нами”, — розповіла Анна Самородова.

Відомий український ведучий під час відпочинку на Закарпатті потрапив у халепу – 01
Реклама

За словами Анни, сталося це вчора, 2 січня. “Ось як ви думаєте, які дії мали бути логічними далі? Ні! Ніхто підйомник не зупинив. Мало того, що ми застрягли у снігу, впали на залізяку, нам знизу працівники кричать “відповзіть звідти, заберіть голови, тут люди їдуть! Що!?! В сенсі? Кілька хвилин ми намагалися вибратися звідти самі, поки інші люди чіплялися ногами за ту саму залізячку, Ну, а ми відверталися від інших крісел. Нарешті! Через деякий час нам додумалися допомогти. Підходжу до працівників, а вони такі: “Так, розкрутилося. Ну, нічого, буває”, — обурюється жінка.

Читайте також:
На Драгобраті ратрак переїхав дівчину, – соцмережі
Реклама

Михайло — ведучий 4 каналу та радіостанції НВ. Глядачам він більше відомий як ведучий програм “Абзац” та “TV Таблоїд” на Новому каналі.

Відомий український ведучий під час відпочинку на Закарпатті потрапив у халепу – 02

“Я на Драгобраті зустрічав Новий рік. Але вчорашній інцидент додав “особливих” емоцій відпочинку.  Коли я почув, як щось скрипить, це був такий металічний звук, то встиг глянути на свій борд і лижі. Маю восьмирічний досвід катання, а тому одразу оцінив, що там все розташовано правильно. Але за мить ми разом з тією тримачкою впали у сніг. Кілька секунд я взагалі не усвідомлював, що відбулося. Побачив, що Аня лежить. Добре, що було багато снігу. Розвертаюся і бачу, що люди на нас їдуть. Їх ноги були на висоті наших голів. Нам доводилося відвертатися від них. Підйомник ніхто не відключив, а нам кричали: “відповзайте”. Коли ми вже спілкувалися з представниками, що обслуговують підйомник, то були здивовані аргументам. Одна з їхніх версій була, що ми навмисно тиснули на поперечину…”, — розповів Михайло Шаманов.

Реклама
Відомий український ведучий під час відпочинку на Закарпатті потрапив у халепу – 03

Про те, що туристи постраждали з власної необережності розповів начальник канатно-крісельної дороги на Драгобраті Павло Цибіленко. Він стверджує, що причиною ситуації стало те, що Анна Самородова неправильно поставила лижі на штангель. “При посадці вона неправильно поставила лижі. Там не було травм. Лижою зачепила сніг, бо неправильно сіла. То так розраховано: якщо впираєшся на штангель, воно має вилітати, щоб людина могла зіскочити. А вона вперлася. А то по техніці безпеки так. То для того розраховано”, — прокоментував Павло Цибіленко.

Читайте також:
Аварійна зупинка крісельного підйомника: рятувальники провели видовищні навчання

Закарпатські рятувальники прокоментували, що інформація про випадок до них не надходила. “Зазвичай, якщо є серйозні травмування, ми одразу отримуємо інформацію. Однак, про цей випадок нам не повідомляли. На Драгобраті, так би мовити, “не критичний” підйомник. І взагалі про випадки, щоб крісло розвалювалося, не чули в області. Зі свого боку наша служба не перевіряє підйомники. Ми тільки заключаємо договори на їх аварійно-рятувальну зупинку у разі потреби, а також на проведення рятувальних робіт у випадку аварійних зупинок”, —  прокоментував начальник гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Закарпатській області Олександр Гуляк.

Киянка Катерина не була свідком падіння, однак бачила момент, коли туристи намагалися вибратися з снігу. “Чому це сталося — невідомо. Ми хотіли перевірити, намагалися смикати і тиснути на опору, але все було на місці і нічого не випадало. Там така система, що штангель заходить у отвір і нічим не кріпиться, однак тримається добре. Що відбулося саме з цим сидінням — незрозуміло. Оскільки дівчина з хлопцем впала на початку, то серйозного нічого не сталося. Якщо б це трапилося посередині дороги, то могло б бути по-іншому. Я потім попросила надати мені документи про проходження техогляду. Він дійсно був у листопаді. І наступний запланований на листопад 2019 року”, — розповіла Катерина.

Сьогодні Михайло і Анна повертаються до Києва. Кажуть, що їм не потрібні компенсації. І, тим більше, не прагнуть скандалу. “Нехай би зробили, аби люди каталися безпечно”, — підсумував Михайло Шаманов.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно