Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Дубовому фестиваль «Вифлеємська зіронька» зібрав юних колядників

У Дубовому фестиваль «Вифлеємська зіронька» зібрав юних колядників

У Дубовому фестиваль «Вифлеємська зіронька» зібрав юних колядників
ВІДЕО ДНЯ

Черговий тур традиційного районного фестивалю колядок серед дітей «Вифлеємська зіронька» відбувся 15 січня у Дубовому, в актовому залі Закарпатського машинобудівного технікуму.

Це дійство, яке має на меті зберегти та популяризувати серед підростаючого покоління давні традиції колядування, проводиться на Тячівщині за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки.

Реклама
Читайте також:
На Рахівщині завершився фестиваль «Вифлеємська зіронька – 2019»

Перед початком виступів колядників, їх наставників та батьків від імені Василя Петьовки зі святами привітав помічник нардепа Михайло Штефко. Він побажав колективам гарно заколядувати, а всім присутнім – святкового настрою та насолоди від сценічних виступів.

Реклама

Відтак на сцену запросили юних артистів, які радісними колядками славили народження Сина Божого та щедрували доброї долі й здоров’я глядачам. Кожен колектив зачаровував своїм щирим та неповторним виступом, репертуаром колядок й щедрівок. Додавало святковості й ретельно підібрані національне вбрання артистів й образи біблійних персонажів, прикрашали їх виступи й різдвяні вертепи та зірки.

Прославляли народини Ісуса Христа на сцені у Дубовому та втішали глядачів своїми виступами вихованці Дубівського ДНЗ №2, Калинівського ДНЗ №1, Тернівського ДНЗ №2 та Ганичівського ДНЗ, а також колядницькі гурти Дубівської, Калинівської, Тернівської, Лопухівської, Усть-Чорнянської,  Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Калинівської ЗОШ І-ІІ ст.

За вдалі виступи й вміле колядування кожен колектив отримав цінні подарунки для потреб шкіл та садочків, а юні артисти були винагороджені солодкими подарунками. Колядницький фестиваль «Вифлеємська зіронька» на Тячівщині проводиться вже дев‘ятий рік поспіль за ініціативи та сприяння народного депутата України Василя Петьовки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно