Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Кілька релігійних громад Закарпаття хочуть перейти із УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України

Кілька релігійних громад Закарпаття хочуть перейти із УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України

Кілька релігійних громад Закарпаття хочуть перейти із УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України

Процес переходу релігійних громад від Московського патріархату до Православної Автокефальної Церкви України розпочався 3 роки тому, ще до отримання Україною Томосу. Про це в ефірі телепроекту “Тема дня” на телеканалі Суспільного мовлення UA: ЗАКАРПАТТЯ заявив Єпископ Мукачівський і Карпатський Православної Церкви України, керуючий Карпатською єпархією Віктор Бедь.

ВІДЕО ДНЯ

«На теренах Закарпаття у період до проведення Всеукраїнського Помісного Православного Собору був шлях переходу повного або часткового у 5-ти релігійних громадах: релігійна громада на честь Кирила і Мефодія в Ужгороді в 2015 році, релігійна громада на честь князя Володимира та княгині Ольги у 2016 році в Ужгороді, часткові переходи були зроблені в селі Ганичі Тячівського району в 2017 році, також в селі Нересниця Тячівського району перейшли до нашої єпархії в 2017 році, і частковий перехід відбувся в Берегові ще у 2016 році», – розповів Єпископ Мукачівський і Карпатський Православної Церкви України, керуючий Карпатською єпархією Віктор Бедь.

Після Об’єднавчого Собору, який відбувся 15 грудня, Храм Святого Стефана у селі Минай першим на Закарпатті увійшов до Української помісної церкви. Раніше ця церква належала до Мукачівської єпархії УПЦ МП.

Реклама
Читайте також:
Перша закарпатська парафія приєдналась до Православної Церкви України

«Як тільки ми почули про рішення щодо надання Томосу Україні, то наступного дня, після служби зробили збори і одноголосно перейшли з Московського патріархату в помісну Православну Церкву України», – розповів протоієрей Православної Церкви України Степан Біляк. – «Зараз в роботі єпархії не відбулося значних змін. До нас почали приходити більше людей, вони відвідують наші богослужіння. Мають настрій мати свою незалежну церкву в Україні».

Реклама

За словами Єпископа Мукачівського і Карпатського Православної Церкви України, керуючого Карпатською єпархією Віктора Бедя, перейти від Московського патріархату виявили бажання релігійні громади Воловецького, Рахівськго, Мукачівського та Міжгірського районів, а також Ужгорода.

Більше інформації на відео Суспільного мовлення UA: ЗАКАРПАТТЯ.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно