Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Водохреща у Мукачеві: де пірнати в ополонку і як це правильно робити

Водохреща у Мукачеві: де пірнати в ополонку і як це правильно робити

Водохреща у Мукачеві: де пірнати в ополонку і як це правильно робити

У суботу, 19 січня, відзначатимуть одне із найбільших релігійних свят – Водохреща. Цього дня у храмах освячують воду, а чимало людей занурюються в ополонку. Вважається, що вода цього дня цілюща. І якщо пірнути у воду 19 січня, то не захворієш. У найзахіднішій області України цієї традиції також дотримуються. Зокрема, і в Мукачеві. Щороку у води Латориці на Водохреща занурюються десятки людей.

ВІДЕО ДНЯ

Наймасовіше купання 19 січня, вже багато років, традиційно, проходить на річці Латориці, а саме на набережній біля кафе-бару "Гавань". Цьогоріч охочих зануритися у воду також очікують поблизу "Гавані". Там буде спеціально підготована ополонка для купання. Крім того, о 13 год. на березі річки відбудеться Велике освячення води Високопреосвященнішим Феодором, митрополитом Мукачівським і Ужгородським.

Читайте також:
Оприлюднено графік освячення води у храмах Мукачева
Реклама

Однак варто пам’ятати, що далеко не кожен може пірнати у крижану воду. Зокрема, лікарі не рекомендують робити це людям, у яких є проблеми зі здоров’ям. Насамперед, у кого хворе серце, нирки, людям із діабетом, тим, хто має проблеми з тиском, хвороби у гострій стадії та венеричні захворювання. За годину-дві перед тим, як пірнати, треба добре поїсти. Категорично забороняється вживати алкоголь.

Слід пам‘ятати і про зручний теплий одяг. Важливо, щоб ви могли легко роздягнутися та швидко одягнутися після купання. Перед купанням розігрійтеся за допомогою фізичних вправ. У воду варто заходити поступово, але не надто повільно і не варто бути у воді більше 1,5-2 хв. Після того, як ви вийдете з ополонки, треба як слід розтерти шкіру, одягтися у сухий одяг і піти зігріватися в тепле місце. Медики також рекомендують випити гарячого чаю.

Реклама

Нагадаємо, минулоріч у Мукачеві на Водохреща занурювалися в Латорицю десятки людей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно