Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Чинадієві жінка отруїлась внаслідок користування автономним опаленням

У Чинадієві жінка отруїлась внаслідок користування автономним опаленням

У Чинадієві жінка отруїлась внаслідок користування автономним опаленням
Завершилося розслідування технічних причин нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу у побуті, що стався 11 листопада 2012 року у смт. Чинадієво Мукачівського району. Тоді внаслідок...

Завершилося розслідування технічних причин нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу у побуті, що стався 11 листопада 2012 року у смт. Чинадієво Мукачівського району. Тоді внаслідок отруєння продуктами згорання природного газу під час користування автономним опаленням, встановленим у приватному будинку, у медичний заклад довелося госпіталізувати мешканку селища, 1955 р. н.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив голова комісії, головний державний газотехнічний інспектор територіального управління Держгірпромнагляду України у Закарпатській області Людвіг Андращук, серед головних технічних причин виникнення аварії – самовільна, без залучення фахівців спеціалізованого підприємства з експлуатації газового господарства, заміна власником будинку газового котла, виконана з пошкодженням димового каналу. У подальшому відведення продуктів спалювання самовільно встановленим котлом проводилося саме у несправний димовий канал. Крім того, в будинку, обладнаному приладом з відводом продуктів спалювання у димохід, була влаштована, у порушення існуючих Правил безпеки систем газопостачання, ще й витяжна вентиляція зі штучним спонуканням.

До організаційних причин нещастя члени комісії віднесли незабезпечення керівниками мукачівської філії ПАТ «Закарпатгаз» належного контролю за якістю виконання працівниками служби будинкових мереж планово-технічного обслуговування системи газопостачання житлових будинків. Що, у свою чергу, й призвело до того, що «газовики» під час ПТО не виявили витяжну вентиляцію зі штучним спонуканням у помешканні, де експлуатується газовий котел з відведенням продуктів спалювання у димохід. Комісія також звернула увагу посадовців ПАТ «Закарпатгаз» на низький контроль за заміною газових приладів на системах газопостачання з внесенням змін до технічної документації, відсутність аналізу причин допущених порушень.

Реклама

Крім того, наслідком роботи комісії став запропонований нею ряд заходів, які необхідно втілити в життя керівникам ПАТ «Закарпатгаз» з метою запобігання подібних аварій у майбутньому.

Територіальне управління держгірпромнагляду в Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно