Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Євросоюз готує нові правила видачі короткотермінових віз

Євросоюз готує нові правила видачі короткотермінових віз

Євросоюз спростить процедури видачі віз для короткострокового перебування і буде використовувати візову політику, щоб заохотити країни з-поза меж ЄС до співпраці з питань міграції. Неофіційної угоди щодо нового візового кодексу ЄС досягли учасники переговорів парламенту і Ради міністрів ЄС.

ВІДЕО ДНЯ

Новий кодекс закріплює процедури і умови видачі віз громадянам понад сотні країн, що планують відвідати ЄС на короткий термін до 90 днів перебування протягом 180 днів. Як зазначається, головною метою візової реформи є полегшення поїздок для мандрівників в туристичних, комерційних або професійних цілях, водночас протидіючи незаконній міграції та сприяючи національній безпеці країн ЄС.

Читайте також:
Чехії бракує працівників. Країна хоче подвоїти кількість заробітчан з України
Реклама

"Процедури для законослухняних мандрівників будуть спрощені, і буде прямий зв’язок між візовою та міграційною політикою", – йдеться у повідомленні. Заяви для отримання візи можна буде подавати в термін від шести місяців (замість сьогоднішніх трьох) до 15 днів перед поїздкою.

Загальний візовий збір зросте від 60 до 80 євро. Для осіб, молодших 18 років, можлива знижка. Діти до 6 років, студенти і дослідники, як і раніше, будуть звільнятися від оплати. Крім того, передбачені додаткові пільги для висококласних спортсменів і відомих артистів, які гастролюють у ЄС. Люди, що мандрують до ЄС часто, зможуть розраховувати на багаторазові візи.

Реклама

Далі неформальну угоду повинен схвалити комітет Європарламенту з громадянських свобод і сам Європарламент. Після цього домовленість надійде на розгляд Ради ЄС. Остаточно нововведення набудуть чинності через півроку після публікації в "Офіційному журналі" ЄС.

Нагадаємо, Україна домовляється про безвіз із 22 країнами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно