Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На кордоні на Закарпатті митники конфіскували ліків на 3,8 млн гривень

На кордоні на Закарпатті митники конфіскували ліків на 3,8 млн гривень

На кордоні на Закарпатті митники конфіскували ліків на 3,8 млн гривень

Працівники Закарпатської митниці ДФС за результатами здійсненої аналітично-пошукової роботи виявили та припинили ввезення на митну територію України товарів за документами, які містять неправдиві відомості.
Так, днями у зону діяльності митного посту «Тиса» заїхав вантажний автомобіль «VOLVO», який перевозив «лікарські засоби», вагою брутто понад 3,7 тонни та загальною вартістю понад 13 млн грн.

ВІДЕО ДНЯ

У поданих водієм документах зазначались один продавець, відправник та отримувач, проте під час опрацювання товаросупровідних документів митники виявили експортну декларацію, згідно з якою, зазначались інші відправник та отримувач, а загальна вартість лікарських засобів становила  понад 3 млн 802 тис. грн, що на 9,3 млн грн менше ніж зазначалось в інвойсі, поданому до митного контролю, – інформує ГУ ДФС у Закарпатській області.

Читайте також:
У закарпатські аптеки потрапила партія фальсифікату популярних ліків від застуди
Реклама

Завдяки аналітично-пошуковим заходам встановлено та підтверджено факт завищення вартості лікарських засобів, а не заниження, як це відбувається традиційно.

Варто зазначити, що відповідно до чинного законодавства, документами, що містять неправдиві дані є, зокрема, такі, в яких відомості щодо суті угоди, найменування, асортименту, ваги, кількості, чи вартості товарів, а також їх відправника чи одержувача, держави, з якої вони ввезені чи в яку переміщуються, не відповідають дійсності.

Реклама

Таким чином, посадовою особою іноземного підприємства вчинені дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товарів, з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві дані щодо відправника та вартості  товару.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч. 1 статтею 483 Митного кодексу України. Згідно з протоколом, на підставі статті 511 МКУ вилучено лікарські засоби «Єврозидим», «Європенем», «Євроксим». Їх вартість – понад 3,8 млн грн

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно