Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівська родина, яка виховує п’ятьох дітей, тісниться на 17-и метрах квадратних житла (ФОТО)

Мукачівська родина, яка виховує п’ятьох дітей, тісниться на 17-и метрах квадратних житла (ФОТО)

Мукачівська родина, яка виховує п’ятьох дітей, тісниться на 17-и метрах квадратних житла (ФОТО)
Сім’я з семи осіб змушена їсти та готувати уроки по черзі на одному кухонному столі. Тому що поставити ще один стіл просто немає куди: загальна площа їхньої квартири – 17 квадратних...

Сім’я з семи осіб змушена їсти та готувати уроки по черзі на одному кухонному столі. Тому що поставити ще один стіл просто немає куди: загальна площа їхньої квартири – 17 квадратних метрів.

ВІДЕО ДНЯ

Багатодітна мукачівка Марія Соліган виховує п’ятьох дітей і вже чекає на поповнення. У квартирній черзі стоїть з 2003-го року, проте все ще на 414-му місці.

Хоча за Законом України «Про житловий фонд соціального призначення» (ст. 11) встановлено право сімей, які мають п'ятьох і більше дітей, та у разі народження у однієї жінки одночасно трьох і більше дітей передбачено позачергове отримання квартир або садибних(одноквартирних) житлових будинків із житлового фонду соціального призначення, а також позачергове право отримання житлового приміщення відповідно до ст. 46 Житлового кодексу України.

Реклама

Марія Ярославівна неодноразово зверталась у всі можливі державні органи – в адміністрацію Президента, секретаріат Кабінету міністрів, міністерство у справах сім’ї та молоді, міської влади.

Натомість отримує відписки, що сім’я отримує від держави належну соціальну допомогу.

Реклама

За словами пані Марії, вона отримує 2850 гривень в місяць, а це – 570 гривень на дитину. Батько працює на пів ставки у приватному підприємстві.

«Допомоги не вистачає: треба і шкільну форму придбати, і підручники, – розповідає Марія Соліган. – Але найголовніше – це повноцінне харчування. Діти ж ростуть, потребують вітамінів. Про розширення житлової площі навіть мова не йде. Скільки ж часу треба, щоб на цих 17-ти квадратних метрах зранку підняти дітей з ліжка, вмити, нагодувати та відправити до школи… Але ми не втрачаємо надії. Віримо, що хтось нам таки допоможе. У нас дуже дружна сім’я, віруюча, кожен готовий прийти один одному на допомогу».

Бюджет таких сімей дуже бідний: немає коштів на першочергові речі – середню освіту, культурний і спортивний розвиток дітей, музичне та художнє виховання, навіть не говорячи вже про літній відпочинок в дитячих таборах.

Реклама

Дізнавшись, що у Мукачеві створений правозахисний центр, який надає безкоштовну правову допомогу, а також співпрацює з представниками Громадської ради з дотримання прав людини, сім’я звернулась до них.

Громадські активісти взялися за вивчення проблеми та готують запити до відповідних установ.

Ми слідкуватимемо за перебігом подій та повідомлятиме читачам про результати звернень до відповідних органів.

Олег Григор'єв, юрист

Мукачівська родина, яка виховує п’ятьох дітей, тісниться на 17-и метрах квадратних житла (ФОТО) – 01
Мукачівська родина, яка виховує п’ятьох дітей, тісниться на 17-и метрах квадратних житла (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно