Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У області знизився рівень захворюваності на ГРІ

У області знизився рівень захворюваності на ГРІ

За минулий тиждень, з 8 по 15 лютого 2019 року із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров’я області звернулося 6 340 осіб, показник захворюваності становить 503 на 100 тис. населення та знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 17%. Реєструється зменшення кількості звернень у порівнянні з попереднім тижнем на 20% (на 1621 випадок).

ВІДЕО ДНЯ

Зменшення кількості випадків ГРІ спостерігається у всіх вікових групах. Загалом по медичну допомогу звернулися 3 705 дітей віком до 17 років (58% від усіх захворілих) та 2635 дорослих (42%). За минулий тиждень госпіталізовано з приводу респіраторних інфекцій 219 осіб (3% захворілих). Швидкими тестами підтверджено діагноз грипу А  у 21 хворого, в т.ч  8 - у дітей та 13 - у дорослих (13 - у м.Ужгород, 4 -  у м.Мукачеві, 1 - в Ужгородському, 3 - у Мукачівському  районах).

Читайте також:
Карантин: відомо, чи будуть через це додаткові уроки та скорочені весняні канікули у Мукачеві
Реклама

За словами завідувачки відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України ВікторіїТимчик на більшості адміністративних територій кількість хворих у порівнянні з минулим тижнем зменшилася, однак у Хустському та Рахівському районах  спостерігається збільшення кількості випадків. Перевищені епідемічні пороги на 50% - у Воловецькому районі, на 18% -  у Міжгірському, на 16% - Виноградівському районах. 

Через поширення респіраторних інфекцій серед дітей, призупинено навчальний процес у навчальних закладах Виноградівського району до 24.02.2019, у одному  навчальному закладі Баранинської ОТГ та у п’яти закладах у Воловецькому районі.

Реклама

Протиепідемічні та профілактичні заходи  в області тривають.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно