Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Розмитнення "євроблях": деякі брокери хочуть на цьому нажитися і підняли свої ціни із 50 до 400 доларів

Розмитнення "євроблях": деякі брокери хочуть на цьому нажитися і підняли свої ціни із 50 до 400 доларів

Розмитнення "євроблях": деякі брокери хочуть на цьому нажитися і підняли свої ціни із 50 до 400 доларів

Останні дні дії пільгового розмитнення схожі на психологічний трилер для учасників процесу.

ВІДЕО ДНЯ

Пільговий період розмитнення машин на єврономерах добігає кінця. Уже цього тижня, у четвер, 22 лютого, хтось зможе розмитнити останнє авто за піввартості зборів, далі легалізувати "євробляху" можна буде до травня, але за повним тарифом, потім почнуться штрафи.

Сергій із Закарпаття – щасливий власник Citroën, який придбав у Польщі. Він каже, що за вісім днів пройшов усі кола пекла. "Вісім днів ми бігали, і вийшло нам це розмитнення 70 тисяч гривень", - каже автовласник. Проблеми, з його слів, почалися ще в Польщі, де довелося дві доби чекати в черзі, щоби зняти автомобіль із реєстрації. Далі були кілометрові черги на кордоні, і нарешті – українські чиновники.

Реклама

Розмитнити і зареєструвати авто за нижчими цінами встигнуть іще багато водіїв, заспокоюють у київському сервісному центрі. Головне, щоби не було проблем з документами: "Якщо все з автомобілем добре, не потребує ніяких додаткових узгоджень, громадянин до нас прибуває, протягом одного робочого дня він отримає свідоцтво про реєстрацію і номерні знаки".

Читайте також:
Цього тижня закінчується пільговий період розмитнення євроблях
Реклама

Брокер Сергій уже третій рік поспіль допомагає розмитнювати автівки, переважно з Литви. Він не настільки оптимістичний – каже, автомобілі, які ще шукають водії в ці дні, вже ніяк не встигають пройти кордон і розмитнитися в пільговому режимі: "Це треба було вчора поїхати і вже сьогодні виїздити з Литви". Через шалений ажіотаж брокери суттєво підняли ціни на свої послуги, а без їхньої допомоги вчасно розмитнити авто майже нереально.

"Поки не було такого сплеску, буму, брокер коштував 50, максимум 100 доларів. Зараз 100 доларів – ти дзвониш, кидають слухавку брокери. А брокери, котрі сидять на кордоні, вони починаються з 400 доларів", – розповів Сергій.

У Державній фіскальній службі кажуть, що митники на кордоні просто не встигають із напливом охочих. На оформлення одного авто треба мінімум півгодини – і це за умови, що з документами все гаразд. Враховуючи спливаючий термін пільгового періоду застосування ставки акцизу, кількість оформлених авто стрімко зросла з кінця січня 2019 року. Так, за оперативною інформацією, найбільшу кількість авто було оформлено 13 лютого – майже 8 тисяч. Загалом із 25 листопада розмитнили понад 160 тисяч автомобілів, державна скарбниця отримала більше 10 мільярдів гривень.

Реклама

Така надгаряча пора після 22 лютого трохи вщухне. Розмитнення здорожчає, а отже й охочих ускочити в останній вагон не буде. Тоді, щоправда, боятися будуть не так цін за українські номери, як через штрафи за іноземні. У травні поліцейські обіцяють улаштувати на "євробляхи" справжнє полювання.

Нагадаємо, на Закарпатті збільшено кількість пунктів пропуску де розмитнюють "євробляхи" та продовжено графік їх роботи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно