Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Карпатах рятувальники продовжують визволяти туристів, які піднімались на гору Піп Іван

У Карпатах рятувальники продовжують визволяти туристів, які піднімались на гору Піп Іван

У Карпатах рятувальники продовжують визволяти туристів, які піднімались на гору Піп Іван

Сьогодні зранку прикарпатські рятувальники продовжують роботи з надання допомоги і евакуації від підніжжя гори Піп Іван туристів, які вижили.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, вчора управління ДСНС в Івано-Франківській області повідомило, що у Карпатах в Івано-Франківській області 22 лютого загинули 2 туристів, які рухались на гору Піп Іван-Чорногірський.

Читайте також:
Двоє людей трагічно загинули: оприлюднені нові подробиці
Реклама

Про те, що ще двох туристів госпіталізували, повідомили в управлінні з питань цивільного захисту ОДА. Двоє туристів з групи у 8 осіб загинули. За попередньою інформацією, група туристів з Івано-Франківської та Львівської областей, група не комерційна.

"Як з’ясувалося, група попередньо не зареєструвалася в жодному із пошуково-рятувальних відділень та знехтувала затереженнями про ускладнення погодних умов", – зазначила в оновленій інформації учора увечері прес-служба обласного управління ДСНС. 

Реклама

На той час у горах спостерігалося ускладнення погодних умов: температура повітря -22 градусів, сильний шквальний вітер, нульова видимість, снігові перемети подекуди сягали до 1,5-2 метрів. 

На операцію виїхали рятувальники Івано-Франківського, Косівського та Верховинського відділень та волонтери. До надання допомоги з транспортування туристів з високогір’я вниз залучили снігохід та 4 військовиків відділу прикордонної служби "Шибене" Чернівецького прикордонного загону. 

Спочатку з гори доправили вниз двох загиблих туристів. З рештою туристів залишилися рятувальники та волонтер.

Реклама
Читайте також:
Зимові Карпати знову забрали життя

Пізніше з вершини гори Піп Іван до урочища Погорілець гірські рятувальники транспортували та передали бригаді швидкої медичної допомоги першого потерпілого 1981 р. н. з діагнозом загальне переохолодження організму, обмороження І-ІІ ст. 3 і 4 пальців лівої кисті. Чоловіка направлено до Верховинської ЦРЛ.

Впродовж години "швидка" забрала і другого туриста, що вижив, чоловіка 1987 р. н., з діагнозом обмороження пальців обох кистей І-ІІ ст., обмороження крил носа, січені рани обличчя. Його також доправили до Верховинської ЦРЛ. 

На цей час обидва потерпілі – в Івано-Франківській обласній лікарні. 

На пункті обігріву і психологічної допомоги, розгорнутому біля підніжжя гори в урочищі Погорілець, надали допомогу трьом іншим туристам, які проходили туристичним маршрутом. Одному з них фельдшер надав медичну допомогу.

Сьогодні зранку, 24 лютого, аварійно-рятувальні роботи продовжать Івано-Франківський, Косівський та Верховинський рятувальні загони. 

"Станом на 07:20. 24.02.2019 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно з проясненнями. Вітер північний до 10 м/с. Температура повітря -16°С", – повідомляє Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно