Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прокуратура виявила порушення в роботі прикордонників

Прокуратура виявила порушення в роботі прикордонників
Прокурорами завершено перевірку стану дізнання у кримінальних справах, які перебувають у провадженні Мукачівського прикордонного загону, законності прийнятих рішень, а також стану оперативно –...

Прокурорами завершено перевірку стану дізнання у кримінальних справах, які перебувають у провадженні Мукачівського прикордонного загону, законності прийнятих рішень, а також стану оперативно – розшукової діяльності. Виявлено ряд грубих порушень.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією старшого прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, ДМСУ, ДПСУ при проведенні оперативно-розшукових дій, дізнання і досудового слідства Івана Царя, встановлено, що у кримінальних справах фактично не проводиться, заходи спрямовані на прийняття кінцевого процесуального рішення, дізнавачі обмежуються наданням доручень, які в свою чергу формально перевіряються у ході ведення оперативно–розшукових справ, а у випадку встановлення можливої причетності інших осіб до вчинення нових злочинів жодні правові рішення не приймаються.

До того ж, оперативно–розшукова робота практично не проводиться, що в свою чергу призводить до великого залишку кримінальних справ, де не встановлені особи, які вчинили злочин. Це дає можливість злочинцям уникати кримінальної відповідальності та продовжувати злочинну діяльність.

Реклама

Вказані порушення вимог кримінально-процессуального законодавства були допущені службовими особами Мукачівського прикордонного загону незважаючи на те, що у кожній кримінальній справі прокуратурою надавалися письмові вказівки, які роками не виконуються.

Причинами і умовами, що сприяли вчиненню порушень вимог чинного кримінально-процесуального законодавства, прокуратура вважає неналежне виконання своїх службових обов'язків посадовцями Мукачівського прикордонного загону, відсутністю дієвого контролю за роботою підлеглих з боку керівництва, а також систематичне і грубе ігнорування вказівок прокуратури.

Реклама

Відтак, прокуратурою області внесено подання начальнику Західного регіонального Управління Державної прикордонної служби України про усунення виявлених порушень вимог кримінально-процесуального законодавства та Закону України «Про оперативно–розшукову діяльність».

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно