Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В області сталася масштабна пожежа. Пошкоджено 10 дерев’яних опор зв’язку

В області сталася масштабна пожежа. Пошкоджено 10 дерев’яних опор зв’язку

В області сталася масштабна пожежа. Пошкоджено 10 дерев’яних опор зв’язку

Не встигло на вулиці ще потепліти, як у закарпатських рятувальників почастішали виїзди на пожежі в екосистемах. Так, з початку року в області вже зафіксовано 177 пожеж таких пожеж. Справжній бум спалювання сухостою спостерігався минулих вихідних. Так, із 69 пожеж, які виникли на території області 2-3 березня, 63 сталося в екосистемах.

ВІДЕО ДНЯ

Найбільше загорань зафіксовано на території Ужгорода (15 випадків) та Ужгородського району (13). А мукачівським вогнеборцям довелося 15 разів приборкувати палаючу суху траву та чагарники на території регіону. У двічі менше (7) загорань в екосистемах було зафіксовано на Виноградівщині.

Читайте також:
У Мукачеві поблизу монастиря сталася пожежа
Реклама

Наразі хвилею цих пожеж охоплені переважно низинні райони, однак по мірі потепління вони поширяться й на гірську місцевість. Хоча, на вихідні вже по два рази горіла суха трава у Великоберезнянському та Тячівському районах. До слова, під час пожежі, яка виникла 2 березня в селі Малий Березний за межами населеного пункту, вогнем було знищено не лише два гектари сухотрав’я, а й пошкоджено 10 дерев’яних опор зв’язку.

На жаль, майже всі такі пожежі виникають через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем — це може призвести до того, щоб через п’ять хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій, приміром, щоб упорядкувати прилеглу територію. Дуже часто такі безглузді дії на присадибних ділянках переростають у неконтрольовані горіння, які загрожують знищенням будівель та споруд житлового сектора, а в окремих випадках травмуванням, або навіть загибеллю людей.

Реклама
Читайте також:
Пожежа у Мукачеві: троє людей були в будинку і не підозрювали, що їх дім палає

Закарпатські рятувальники вкотре переконливо просять краян припинити займатися випалюванням сухої рослинності й суворо дотримуватися правил пожежної безпеки. Не бути байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь. Як зазначили в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області, загасити займання сухої трави на початковій стадії легко — досить вилити на неї відро води чи прикидати землею.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно