Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вихідні для піротехніків були "багатими" на небезпечні знахідки

Вихідні для піротехніків були "багатими" на небезпечні знахідки

Вихідні для піротехніків були "багатими" на небезпечні знахідки

З початку 2019-го піротехніки ДСНС Закарпаття вже неодноразово виїжджали на місця виявлення вибухонебезпечних знахідок. Щодо статистичних даних, то станом на 11 березня вилучено та знищено 661 вибухонебезпечний предмет, з яких 520 – набої.

ВІДЕО ДНЯ

Ось і цими вихідними піротехнікам було не до відпочинку. Так, 8-10 березня до Служби порятунку п’ять разів телефонували місцеві мешканці, котрі виявляли металеві предмети, зовні схожі на вибухонебезпечні. Всі повідомлення справдились і група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучила за знищила 10 боєприпасів. Вони становили реальну загрозу для місцевого населення у разі їх вибуху.

Майже всі тривожні виклики надходили до Служби порятунку 8 березня у різний час. У першому випадку вибухонебезпечний предмет було виявлено місцевим мешканцем під час проведення сільськогосподарських робіт на вул. Горького в селі Тарнівці Ужгородського району. У подальшому його ідентифікували як артилерійський снаряд калібром 100 мм.

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді під час чистки каналу знайшли вибухонебезпечний предмет

А от в Ужгороді на вул. Другетів під час чистки каналу спецтехнікою, було виявлено два гранатометні постріли та мінометну міну калібром 82 мм. І вже надвечір до рятувальників зателефонували з Мукачівського району. Тут під час збирання хмизу в урочищі Червона гора в селі Лавки місцеві мешканці знайшли артилерійський снаряд калібром 122 мм.

Реклама
Вихідні для піротехніків були "багатими" на небезпечні знахідки – 01

А 10 березня піротехніки Закарпаття знову отримали інформацію про те, що на тій же вулиці Другетів в Ужгороді під час чистки каналу знову знайшли вибухонебезпечні знахідки, а саме: мінометну міну калібром 120 мм, артилерійський снаряд калібром 152 мм та три протитанкові міни часів Другої світової війни.

"У всіх випадках вибухонебезпечні предмети знищено у спеціально відведеному для цього місці", – запевнили в У ДСНС України в Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно