Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чоловік двічі намагався ввезти в Україну «євробляху». Обидві спроби були невдалі

Чоловік двічі намагався ввезти в Україну «євробляху». Обидві спроби були невдалі

Чоловік двічі намагався ввезти в Україну «євробляху». Обидві спроби були невдалі

В зону митного контролю на ділянку «в’їзд в Україну» митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС чоловік заїхав у четвер, 14 березня, о 22:53 транспортним засобом «MAZDA 5» 2011 року виготовлення із іноземною реєстрацією.

ВІДЕО ДНЯ

Для проходження митного контролю українець обрав «зелений коридор», до митного оформлення надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, митну декларацію, у якій задекларував, що ввозить автомобіль на митну територію України в митному режимі «транзит».

В ході здійснення митних формальностей інспектором Закарпатської митниці ДФС здійснено перевірку поданих до митного контролю документів, щодо можливості пропуску на митну територію України «MAZDA 5» та надано картку відмови.

Реклама

Підставою для її надання стало невиконання чоловіком вимог пункту 1 статті 381 Митного кодексу України, в частині внесення на рахунок Закарпатської митниці ДФС грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні транспортних засобів на митну територію України.

Читайте також:
Українець прорвався через кордон на КПП «Ужгород»
Реклама

Тож чоловік виїхав із зони митного контролю митного посту «Ужгород» Закарпатської митниці ДФС в Словаччину. У п’ятницю, 15 березня 2019 року, о 19:48 українець повторно заїхав на митний пост «Ужгород». До митного контролю та оформлення, як підставу для переміщення через митний кордон авто, він надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та заявив, що ввозить його на митну територію України в митному режимі «транзит».

Відтак інспектором митниці, у зв’язку з повторним невиконанням українцем вимог п.1 статті 381 Митного кодексу України, знову оформлено картку відмови та направлено його для проходження прикордонного контролю та вивезення авто в Словаччину.

Проте, о 21:00, під час проходження прикордонного контролю, чоловік незаконно здійснив виїзд з пункту пропуску «Ужгород-Вишнє Нємецьке», без проходження паспортного та митного контролю. При цьому, на вимоги вартового шлагбауму – посадової особи ДПС України зупинитись, не відреагував і на великій швидкості зніс загороджувальний бар’єр, та на пошкодженому автомобілі заїхав на територію України.

Реклама

Цього ж дня українця та автомобіль затримали працівники ГУ Національної поліції в Закарпатській області. Таким чином, чоловік перемістив через митний кордон України без виконання митних формальностей автомобіль «MAZDA 5». Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 482 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил.

Нагадаємо, на кордоні зі Словаччиною може з’явитись ще один пункт пропуску.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно