Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Мукачівської міської ради за 8 хвилин розділили 7,5 мільйона гривень субвенцій

Депутати Мукачівської міської ради за 8 хвилин розділили 7,5 мільйона гривень субвенцій

Депутати Мукачівської міської ради за 8 хвилин розділили 7,5 мільйона гривень субвенцій
10 серпня пройшла позачергова сесія Мукачівської міської ради, на якій розглянули аж 2 питання. На 30-у позачергову сесію зібралось рівно дві третини депутатів – 28, решта зашарились у відпустках....

10 серпня пройшла позачергова сесія Мукачівської міської ради, на якій розглянули аж 2 питання.

ВІДЕО ДНЯ

На 30-у позачергову сесію зібралось рівно дві третини депутатів – 28, решта зашарились у відпустках. Терміновість скликання сесії пояснювалась внесенням змін до бюджету Мукачева. Справа в тому, що бюджет міста отримав більше 7,5 мільйона гривень субвенції з Держбюджету, «призначеної на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування».

Ця складна для пересічного громадянина фраза означає, що у тарифи, які ми сплачуємо за користування водою та каналізацією, вкладені старі ціни за електроенергію, бензин, тощо. Відповідно, Мукачівський водоканал планово заганяється у непролазну фінансову прірву. Словом, місцева влада так дохазяйнувалася, що рятувати ситуацію доводиться Держбюджету. Єдине приємне у цьому рішенні – що буде проведена реконструкція водопровідної мережі по частині вулиці Грушевського. А ще СЗОШ №4 отримає аж 15 тисяч гривень на капремонт фасаду.

Реклама

Ще одне рішення, прийняте на цьому засіданні, стосувалось відміни рішення попередньої сесії. Тоді наші депутати «погарячились», і поспішно затвердили список присяжних Мукачівського міськрайонного суду. Як пояснили нам спеціалісти юридичного відділу Мукачівського міськвиконкому, присяжні набувають статусу суддів при розгляді особливо важких злочинів, коли ув’язненому загрожує довічне ув’язнення. Але присяжні з затвердженого на минулій сесії списку не дотримали необхідної процедури: вони мали пройти спеціальну перевірку.

Сесійне засідання тривало 8 хвилин. Ще одну хвилину депутат Іван Чубирко дякував міському голові та його заступнику за встановлені на світлофорах перехрестя вулиці Духновича «зелені стрілки», які значно полегшили рух транспорту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно