Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вячеслав Шутко звернувся до Президента з проханням підписати “мовний” закон (ЗВЕРНЕННЯ)

Вячеслав Шутко звернувся до Президента з проханням підписати “мовний” закон (ЗВЕРНЕННЯ)

Вячеслав Шутко звернувся до Президента з проханням підписати “мовний” закон (ЗВЕРНЕННЯ)
Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу Шановний Вікторе...

Президенту України

ВІДЕО ДНЯ

Віктору Федоровичу Януковичу

Шановний Вікторе Федоровичу!

Реклама

26 липня 2012 року у місті Мукачеві Закарпатської області відбулася чергова сесія міської ради. Окрім інших, на розгляд депутатів був винесений проект рішення «Про звернення депутатів Мукачівської міської ради до Президента України». У даному проекті рішення депутатам було запропоновано звернутися до Вас з проханням утриматися від підписання Закону «Про засади державної мовної політики», прийнятого Верховною Радою України 3 липня 2012 року та накласти президентська вето на цей Закон.

На обговоренні даного проекту фракція Партії регіонів у Мукачівській міській раді висловила категоричне заперечення доцільності прийняття такого рішення. Решта депутатів разом з міським головою обернула обговорення цього проекту на трагікомічний фарс: вони почали розмовляти російською та угорською мовами. Після цього більшістю голосів проголосували за прийняття вищезгаданого рішення.

Реклама

До мене, як до голови Мукачівського міського осередку Партії регіонів, звернулися представники численних національних меншин, які компактно проживають на території міста: росіяни, угорці, русини, роми та більше ста інших національностей. Вони стверджують, що позиція депутатів міської ради не співпадає з думкою громади і не враховує потреб багаточисельних національних меншин. Непідписання даного Закону призведе до загострення міжетнічних відносин у краї та нехтування прав громадян нашого міста.

Своїми аргументами представники національних меншин доводять, що підписання даного Закону призведе до позитивних наслідків, зокрема:

– Національні меншини отримають більше прав та свобод щодо спілкування рідною мовою;

Реклама

– Зможуть захищати свої інтереси у судових інстанціях рідною мовою;

– Створиться багато робочих місць, які на даний момент не витребувані, наприклад, перекладачі з іноземних мов;

– Спаде напруга у міжетнічних відносинах мешканців Закарпаття;

– Дасть поштовх для всебічного розвитку культур національних меншин України.

Випереджаючи будь - яку можливість політичних спекуляцій навколо мовного Закону, ставимо головний акцент - єдиною державною мовою є і залишається українська! У зв’язку з цим, звертаюся до Вас з проханням врахувати думку мешканців міста Мукачева, які і у 2004-му, і у 2009-му роках голосували за Вас на Президентських виборах, та підписати Закон «Про засади державної мовної політики».

З повагою,

голова Мукачівської міської організації Партії регіонів,

Реклама

В’ячеслав Шутко

Від редакції: Дане звернення В'ячеслава Шутко до Президента України розповсюдила його прес-служба. Як відомо, сам політик балотуватиметься до Верховної Ради України по одномандатному мажоритарному округ № 69 з центром у місті Мукачеве, який включає в себе місто Мукачеве, частину Берегівського, частину Іршавського та частину Мукачівського районів. Його опонентом буде міністр МНС Віктор Балога. До слова, міністр Балога займає кардинально протилежну позицію з мовного питання. Та все ж цікаво, до кого прислухається Президент України?

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно